No m’agraden les cremes a base de nata o llet, trobo que atipen, no tenen gust i en definitiva, no cal. En canvi, he vist que per fer una crema no cal posar-hi ni nata ni llet, sino de vegades, una patata, o com en aquest cas, una poma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquesta és una sopeta de les de thermomix que li encanten a la Sara i que es fa en mitja hora mentre et prens un mini gin-tonic (és el que jo vaig fer, per baixar el dinar que encara el tenia a mig camí) o fas els segons (que també ho vaig fer, en aquest cas unes mini vieires d’aquestes que venen netes en safates, amb pebre i raig d’oli i al forn). Hi ha dues versions segons he llegit per internet: la calenta i la freda. Nosaltres hem provat la calenta per allò de la llet, però reconec que fresqueta ha de ser boníssima. Algú diu que és depurativa, suposem que en qualsevol cas senta de meravella.

Hi he posat dos porros (la part blanca ben passada per l’aixeta, que són plens de sorra), 3 o 4 grans d’all, una poma golden, 50 grams de margarina i una culleradeta de cúrcuma. Tot triturat a velocitat 4. Després, 10 minuts a 100 graus velocitat 1. Quan ha acabat, hi he afegit el famós “cacito“, el que tenia a casa és de pollastre, i 600 grs d’aigua. I aleshores 25 minuts, 100 graus velocitat 1. Quan acaba, cal triturar-ho a velocitat 5-7-9 per tal que quedi una crema. Només falta tastar-ho de sal i pebre i apa, que està boníssim.

Crema de porro i poma

La versió freda és igual però enlloc d’afegir-hi aigua, hi posariem llet. i un cop acabada la cocció. triturar i deixar refredar, primer a temperatura ambient, després a la nevera. Seria una nova versió de la vichyssoise. Quan la probem, ho escriurem també.

Anuncis