Quan sobren torrons de Nadal, coulant de torró

Una recepta que apart de sortir superbona soluciona un problema que tenim cada any amb els torrons que ens sobren. Resulta que cada any guardem dues o tres barres de torró de lots de nadal o regals, que es queden allà al rebost, i just abans del nadal següent, caduquen i els llencem. Quina bestiesa.

Avui, que arriba la Sara de colònies de tardor i normalment arriba amb una gana que l’encén, estava buscant la recepta del coulant d’avellana que tant li xifla del restaurant Plats de Rubí i que tantes vegades m’ha dit “Això ho hem de fer, eh mam?”.

La realitat és que n’he trobat una de bofetada, al blog de la botiga d’estris de cuina Gadgets. Dic de bofetada perquè es necessiten com a ingredients coses com farina d’avellana torrada, que és una cosa que tothom té al rebost, i també un pot de praliné d’avellana, que també és de lo més habitual. Apart, utilitza el sistema de “nucli” que ja he llegit en algunes receptes de coulant de xocolata, és a dir, hi ha receptes que recomanen posar un bombó de xocolata dins del coulant, per tal de garantir que quedi fos a l’interior. Aquí es tracta de fer una crema d’avellana amb el praliné i congelar-ho en glaçoneres, i un cop congelat, posar-ho al mig de la massa i tornar-ho a congelar tot. En fi, una matada.

Però mira per on, he anat a parar a un blog més aviat xungo a on hi havia la recepta del Coulant de turró, i he pensat que seria un bon postre de crisi (aquí no se tira nada) i que li podria agradar a la Sara.

Els ingredients són:

  • 200 grams de torró de xixona
  • 20 grams de farina
  • 3 ous
  • 100 ml de nata per muntar
  • 75 grs de sucre
  • 1 cullerada d’amaretto (jo no n’hi he posat perquè no en tinc però em sembla que hi deu anar bé)

Jo he adaptat la preparació al thermomix que sempre va bé. El primer que he fet és posar la “marisopla” i els tres ous i el sucre, 5minuts 37 graus velocitat 3,5. D’això en diem blanquejar. Ho he posat tot a un bol per traballar-ho després. Al thermomix hi he posat el torró i la nata que prèviament he escalfat 1 minut al microones. Un cop trituradet (queda com una crema bastant fina), ho he afegit als ous batuts i amb la batedora ho he unit amb compte. Després, la farina passada pel tamís. I als motlles.

He utilitzat motlles de muffin de silicona, i me n’han sortit 15! Ja em va bé perquè queda un pastisset petit que sempre hi cap, i si és escàs, se’n poden posar dos per barba.

Un cop posats al congelador els 15 motlles, encara em sobrava massa, i com que he aconseguit que en Lluís es llevés (eren les onze), li he dit si volia provar un pastisset de turró. He posat la massa restant en una tassa de cafè apta per microones, 1 minut a potència màxima (o 1000 w). Un cop acabada la cocció, he deixat la tassa reposar cap per avall durant un altre minut. I al plat. Diu en Lluís que estava espectacular.

A l’hora de dinar, hem fet els coulants a la manera tradicional, és a dir, al forn molt calent (230 graus) durant 8 minuts. Mooooolt bons, no massa líquids, però també és veritat que no estaven del tot congelats. Diu en Lluís que han quedat com madalenetes. Aquest vespre hi tornarem que la Sara no els ha tastat.

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s