Briouats de pollastre (o breuars com diu l’Ava)

Avui hem comprat pasta brik al Eroski, ja que ens l’hem trobat davant dels nassos a la nevera dels formatges rallats i junt amb les pastes de pizza. Li he dit a la Sara que parlés amb l’Ava per què li donés la recepta dels “breuars” com ella diu.

Val a dir que mentre ella apuntava meticulosament en el seu llibre de receptes tot el que l’Ava li deia, per cert molt ben escrit i amb poques faltes, jo ho he buscat per internet. I oh sorpresa no trobava res. Així que he canviat de criteri i he buscat “recetas de marruecos” i allà sí que he trobat el que buscava, però amb aquest nom: Briouats. Us deixo aquí l’enllaç, és un bloc d’una marroquina que es diu Nora. Inclou gairebé de tot: harira, cous cous, pastela, i també aquests pastissets tant en versió salada, farcits de pollastre, com la versió dolça, farcit d’ametlla i mel. http://www.quecocinashoy.com/article-briouats-de-pollo-46379742.html

La recepta de la Nora és per fer una quantitat enorme de Briouats, ja que parteix d’un kilo i mig de pollastre. Nosaltres teniem 250 grs de pit de pollastre i ens han sortit 20 briouats, que és tot el que surt del paquet de pasta brick, i encara ha sobrat una mica de farcit. Suficient per fer de plat per sopar els quatre o per un entrant d’un dinar que peix com a plat principal, que és el que hem fet nosaltres. Totes dues receptes (la de la Nora i la de l’Ava) porten gingebre, nosaltres no en teniem i a més aquí hi ha gent que no és gaire fan d’aquest gust. També dir que enlloc de julivert fresc, hi hem posat all i julivert de pot.

Ingredients:

  • 250 grs de pit de pollastre
  • 250 grs de ceba (o una llauna de ceba fregita Lida de 170 grs)
  • Oli d’oliva (o mantega salada)
  • Espècies: canyella, cúrcuma, julivert (o all i julivert), pebre
  • 1 ou gran (o dos de petits)
  • Una culleradeta mida postre de sucre
  • Aigua i farina

En una paella amb l’oli d’oliva (o la mantega salada), posem el pollastre que haurem tallat en dos o tres trossos, la ceba i les espècies i ho fregim tot plegat. Passats uns minuts hi afegim aigua fins a cobrir i deixem a foc mig-baix fins que l’aigua gairebé es consumeixi, o bé durant una mitja hora.

Treiem el pollastre però la paella la deixem a foc baix fins que es consumeixi tot el líquid i quedi com una salsa espessa amb la ceba i les espècies. Mentrestant, deixem refredar el pollastre i quan es pugui manipular, l’esmicolem amb els dits.

Quan la salsa ha espessat, tornem a posar el pollastre esmicolat a la paella i fem un espai al mig. Allà hi trenquem un ou i ho anem remenant amb una espàtula fins que qualli. Si no queda lligat, hi afegim l’altre ou. Ara ja hi podem tirar el sucre, ben remenat, i ho deixem refredar en un colador, per tal que escorri tot el líquid i quedi ben sec.

Ara ja podem preparar el “pegamento” com diu la Sara. Es tracta de fer una pasta amb farina i aigua, que ha de quedar amb la textura de la nata líquida, més aviat espessa, i que ens ha de servir per pintar les vores de la pasta brick i tancar els briouats.

Preparem la pasta, que haurem deixat fora de la nevera a temperatura ambient. Partim els 10 cercles de pasta en dos, de manera que quedin dues mitjes llunes. La forma en què cal plegar la pasta pels briouats triangulars està perfectament dibuixada a l’envàs de la pasta. Si no, també ho té la Nora al seu bloc.

No cal omplir els briouats gaire, ja que després es desborden. Amb una cullerada mida postre és suficient. Quan els tenim plegats i les vores pintades amb “pegamento” i ben tancats, els posem en una safata de forn i els pintem amb oli d’oliva. Jo perquè quedin més bonics, hi he posat un polsim de llavors de “chia”, que representa que ho cura tot perquè són bones pel colesterol, activen les funcions cerebrals, afavoreixen el trànsit intestinal, són saciants, i no sé quantes coses més. Aquí ho explica perfectament. http://www.semillasdechia.com/

Els hem posat al forn a 200 graus i no sé quanta estona ha estat, la veritat, però fins que han quedat dauradets i cruixents. Boníssims. Faré la foto dels tres o quatre que ens han quedat si tinc ocasió.

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Entrantes, Pollo i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s