Als nois els encanta el bacon cruixent que hi ha en alguns bufets d’esmorzar, com per exemple el del creuer que vem anar, però quan el fem fregit a la paella no queda així. O sigui que un dia que navegava i vaig veure un truc per fer el bacon cruixent al microones vaig pensar que ho provaria. I gran troballa, queda perfecte, molt cruixent, menys greixós que de normal i recent fet i no reescalfat com passava al Neurigen, encara és millor!

Ho vaig aprendre aquí (per cert, està dins una recepta d’arròs am thermomix que fa bona pinta, un dia ho he de provar):

http://www.thermorecetas.com/2010/10/13/receta-thermomix-arroz-nelba/

Es tracta de posar en un plat apte per microones els talls de bacó embolicats amb paper de cuina, com si fos un acordió. Després ho tapem amb una tapa de microones i ho posem a màxima potència, entre 3 i 6 minuts, depenent de la quantitat i de la potència del microones. Com que el nostre és el ferrari dels microones, vem posar mig paquet de bacó i va estar entre 3 minuts i mig. Si no ho tenim clar, obrim, mirem i si no està requetecruixent, ho tornem a posar.

És superimportant lo de la tapa: el vapor que surt fa molta olor i embruta molt el forn, igual que si es crema la xocolata, que no hi ha manera de fer-ho net! També cal dir que no tots els tipus de bacon queden igual de cruixents. Dels que hem provat, el que queda més cruixent és el Oscar Mayer.

Un cop estigui al nostre gust, ATENCIÓ que crema molt: ho hem de treure dels papers amb molt de compte. El greix queda impregnat al paper i el bacó queda espectacular.

Apart dels esmortzars, queda molt bé amb una cremeta de carbassó o porros, ja que no s’estova i queda molt concentrat el gust.

Anuncis