Muffins de mandarina per l’amic invisible de la Sara

Estem en plena campanya d’amic invisible de l’escola, que no t’ho perdis, dura més d’una setmana i comporta una girada de feina important.

Dins del programa, hi ha un dia que li hem de donar esmorzar a l’amic invisible, i per algún motiu m’he imaginat que li fem un esmorzar casolà. De fet, també valdria baixar a la benzinera i comprar-li uns donuts, però pel que sigui vaig dir-li a la Sara que li fariem un pastís o unes galetes i ella ja no s’ho imagina d’una altra manera. Llavors, m’adono que això s’ha de fer un dimecres que sóc a Madrid. Bffff.

La solució és fer una cosa que es pugui congelar amb garanties, o sigui que … uns muffins. He trovat un blog super interessant i tot el que diu aquesta noia (que diu que compra al mercat de Cala Ratjada) es compleix a rajatabla. Es pan y varios. 

http://panyvarios.blogspot.com/2007/11/muffins-de-mandarinas-whole-tangerine.html

La gràcia: les mandarines s’hi posen senceres, amb pell i tot, o sigui que fan una olor i tener un gustet com no les havia tastades mai, i amb aquella textura mig humida que tant em xifla.

La recepta sembla ser que és australiana i per tant, les mesures estan en tasse. La mateixa bloggera dóna una taula de conversió que és molt útil:

http://panyvarios.blogspot.com/2007/09/tabla-de-conversin-de-cups-gramos.html

La recepta, amb alguna modificació que he fet, és aquesta:

INGREDIENTS HUMITS

  • 1 ou
  • 2 mandarines amb la pell i tot
  • 118 ml de llet (jo hi he posat llet d’avena, que és la que tenia encetada)
  • 100 grs de mantega fosa
  • 200 grs de sucre (la recepta diu 225, per mi, més que suficient amb 200)

INGREDIENTS SECS

  • 190 grs de farina integral
  • 1 culleradeta de Royal
  • 1 culleradeta de bicarbonat.

Important: barrejar per separar els ingredients humits i els secs. La barreja dels humits la he fet al Thermomix. Els secs, en un bol. Aleshores es tira la barreja líquida sobre els ingredients secs i es barreja (no batre sino barrejar), si queden grumolls, no passa res, després es fonen. Queda una barreja que no es pot abocar dins els motlles sinó que cal fer-ho amb una cullera: aquesta és la textura.

Si volem que quedin amb barretina s’han d’omplir bastant, no 2/3 com diuen algunes receptes. Amb aquest sistema, surten exactament 12 muffins, tal com diu la recepta. Es posen al forn a 200 graus durant 12 minuts. Jo ho he posat amb Circosteam, és a dir, forn d’aire més vapor. Ho he fet perquè la blogera diu que si ho fem amb safates de motlles i queda algun forat buit, podem posar-hi aigua. Jo ho he fet amb motlles de silicona amb els paperts a dins.

Aquest matí ens les hem menjat per esmorzar i estaven perfectes (les vaig fer ahir a la tarda), però la meitat les he congelat, i una serà per l’amic invisible. La Sara se n’ha zampat dues i diu que és massa.

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s