Pastís d’Aniversari de Xocolata col.lapsat

L’altre dia va ser l’aniversari de l’Ava i com que era feiner no ens vem veure i avui que és diumenge l’hem trucada per anar a dinar a Cardedeu. La Sara volia anar al Yann a comprar un pastís superbo, però jo m’he emperrat en fer-ne un mentre ella era al golf, i hem quedat que quan tornés, el decoràvem juntes.

Després de repassar les receptes que ja he fet altres vegades i que han sortit bé, he optat per provar una recepta nova que es pugués fer amb els ingrediens que tinc, i en unes horetes, o sigui que no hagués de reposar a la nevera ni res.

La millor opció la he trobat a un blog que es diu www.elgatogoloso.com, que és un blog de cuina venezolana, hi he vist un munt de receptes espectaculars que cladrà anar fent. El d’avui es diu  Mini torta de chocolate para Juan. De mini no en te res, i la cobertura la he fet de www.elrincondebea.com i es diu Whipped Cream & Cheese Frosting.

Ingredients pel pastís (pa de pessic de xocolata)

  • 145 grs de farina de reposteria
  • 6 cullerades de cacau pur en pols Valor sense sucre
  • 2 culleradetes de llevadura química Royal
  • 1/4 de culleradeta de bicarbonat d’us culinari
  • 1/4 de culleradeta de sal
  • 110 grs de sucre blanc
  • 60 ml d’oli de girasol
  • 1 ou
  • 2 culleradetes de vainilla
  • 240 ml d’aigua (la recepta deia llet)

Cal prescalfar el forn a 180 graus (jo a Circosteam, o sigui forn d’aire i vapor) i engrassar el motlle: millor que sigui de diametre reduït, és a dir d’uns 18 cms. En canvi, com que no en tinc cap, ho he fet en un de 25 cms i no és l’ideal.

Primer tamisem junts la farina, el cacau, la llevadura, la sal i el bicarbonat. Un cop barrejat amb una espàtula, hi afegim el sucre i reservem.

En un altre bol, batem l’ou amb un batedor de ma fins que blanquegi, hi afegim l’oli i la vainilla, i ho unim amb els ingredients secs. Ho barregem i hi anem afegint poc a poc l’aigua fins que quedi una crema espessa (cal barrejar una estona perquè al començament queda molt sec i costa que vagi agafant l’aigua).

Enfornar durant uns 15-20 minuts (jo ho he deixat 15 minuts perquè no el pastís no tenia molta alçada) o fins que el palet surti sec.

Ho deixem refredar completament i ja podem anar per la cobertura.

Ingredients per la Cobertura

  • 270 grs de Phildelphia (jo n’hi e posat 200 que és el es d’una tarrina grossa, i  més era “light”
  • 100 grs de sucre glass
  • 125 grs. de nata per muntar (la recepta diu que la de 40% de m.g., jo hi he posat la de 35% que és la que tenia a la nevera)
  • 3 culleradetes d’extracte de vainilla (la receta diu 3 cullerades de cafè, però a la Sara no li mola el cafè).

Muntem la nata i reservem.

Batem a mà el Philadelphia amb el sucre glass i la vainilla i quan tenim una crema fina, ho barregem (no gaire) amb la nata. Ara, si tenim un pa de pessic alt, podem tallar-ho pel mig posar una capa de crema a dins i la resta sobre.

Però com que el nostre era baixet, he pensat que podia tallar amb un aro de pastisseria en forma de fulla dues vegades, de manera que tindriem dues capes, i podriem fer-ho igual. El que ha passat és que les dues capes no eren regulars (feien baixada) i a més, com que estava recent fet, era super flonjo, i amb la crema relliscava i en resum, el pastís s’ha col.lapsat! La Sara anava dient “quin disaster” sense parar, però dono fe que és bo boníssim i que cal tornar-lo  fer perquè és digne del Yann …

Deixo els enllaços directes del pa de pessic de xocolata i la cobertura:

http://www.elgatogoloso.com/2010/06/mini-torta-de-chocolate.html

http://www.elrincondebea.com/2011/12/coffee-walnut-cake.html

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s