R.I.P. la màquina de fer gelats

Doncs sí, la màquina de fer gelats ha mort. Primer es va trencar una pestanya de plàstic que feia de tope, de manera que tota la tapa donava voltes, però arribava un moment que parava perquè tenia tot el cable enrollat. I així, al menys, anàvem tirant. 

Ara, el que ha passat és que s’ha rebentat la cubeta, que a dins porta la gelatina que es congela, i ha quedat tot el congelador ple d’aquesta substància llefiscosa verda (o blava). 

Que tothom estigui al tanto de les ofertes del Lidl, que quan hi hagi la geladora, hi he d’anar pitant!

La gràcia és que la darrera recepta que vaig fer va quedar ES-PEC-TA-CU-LAR! La deixo aquí per no oblidar-me’n, la vaig trobar al següent blog buscant una recepta de gelat de xocolata sense ous ja que em feia mandra fer la cremeta i tota la pesca.

http://www.lasrecetasdesara.com/2010/06/helados-helados-en-casa-heladera-del.html

Els ingredients de la recepta molt simples, només cal dir que el tema del “azúcar invertido” no ho he fet mai (encara que ho veig en més d’una recepta) perquè s’ha de fer un kilo de subre i guardar a la nevera i em sembla pelín massa complicat. Hi he posat sucre glass normal.

  • 300 gr de chocolate negro o con leche
  • 50 gr de cacao en polvo de buena calidad
  • 250 ml de nata líquida
  • 350 ml de leche semi
  • 30 gr de mantequilla
  • 2 cdas de azúcar invertido

Primer hem de fondre la xocolata amb la mantega al microones, vigilant que no es cremi: més val posar-ho poc temps i remenar i si fa falta, tornar-hi, fins que quedi una cremeta. Després afegim la resta d’ingredients (nata, llet, cacao, sucre) i a la geladora, durant uns 40 minuts. Però ATENCIÓ: aquesta vegada, enlloc de prendre-ho directament de la geladora, ho he posat una hora al congelador i ha quedat la textura perfecta, cremós però no fos.

El que va sobrar, el vaig deixar al congelador, i dies després encara estava cremóooooos!

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s