Pannacotta de llimona: super fàcil, amb ingredients que sempre tinc i en 10 minuts

Quan anem a dinar fora, en Lluís demana “pannacotta” sempre que n’hi ha, suposo que li encanta però també perquè és un postre que a casa normalment no fem. Això fins que un dia vaig fer una pannacotta tradicional, que vaig posar en un motlle gran de fantasia i em va quedar molt xula. El problema és que com que es fa amb gelatina, la cosa atipava d’allò més, i les restes de la pannacotta van quedar a la nevera alguns dies perquè no s’acabava mai.

Avui que és primer de Maig, m’he despertat pensant que no tenim dinar, i he fet dues coses: una, descongelar la penúltima safata que hi ha al congelador, que te paper de cal Tubau, suposo que és carn però no sé exactament què, i l’altra, he fet una safata d’albergínies a la parmesana amb les restes de la salsa de tomàquet que va sobrar d’ahir.

Però està clar que si aquests posen la directa, amb això en tenim només per l’aperitiu, i per tant, m’he posat a buscar un postre d’aquells que omple el budell que queda i que es pugui fer amb ingredients que tingui, la qual cosa redueix considerablement les opcions. Però ves per on he trobat en aquest bloc la recepta de pannacotta de llimona:

http://www.directoalpaladar.com/directo-al-paladar/panacotta-de-limon-receta

Pannacotta de llimona amb lemon curd

Pannacotta de llimona

Els ingredients són:

  • Brick de nata de 500 grs
  • 100 grs de sucre (la recepta diu 120, no li fa cap falta tal com jo ho veig)
  • Llimona (la raspadura i el suc)

He de dir que l’elaboració és tan senzilla que sembla que no pugui sortir bé. Bàsicament, cal escalfar la nata amb el sucre en un cassó i quan arrenca a bullir, baixem el foc i coem durant 3minuts. Aquí cal parar molta atenció perquè la nata puja i es vessaria: per tant, durant els 3 minuts de cocció (de rellotge), cal anar-ho apartant del foc de tant en tant i no deixar de remenar amb l’ espàtula, per evitar que vessi.

Passats els tres minuts, ho retirem del foc i continuem remenant per anar-ho refredant (un parell de minuts, no te pensis). Quan està una mica tebi, hi tirem les ralladures de llimona i ho remenem , i a continuació el suc de la llimona tot remenant. Oh màgia! Primer sembla que es talli la nata, però NOOOOO … queda una textura bestial, cremosa, com de crema catalana però blanca. I tot plegat, deu minuts si arriba

I ja està: ho posem als gotets passant-ho pel colador, i a la nevera durant quatre o sis hores. Impressionant, fins i tot el Dani se l’ha pres i no queda tan mazacote com la que porta gelatina. És veritat que no se li pot donar la volta com si fos un flam, però he pensat que amb una mica de coulis de maduixes i una cullerada de crumble per sobre pot ser la pera!

La gràcia de tot plegat és que hem anat al Caixaforum i hem acabat menjant fora … però no, en Lluís no ha demanat pannacotta!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Fruta, Postres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s