Comença l’Aniversari de la Sara

Dilluns era l’aniversari de la Sara, però hem fet la celebració familiar diumenge per sorpresa (per ella).

El dia abans vaig preparar el pastís: aquesta vegada ha estat el de la Rose Levy que es diu “Pastel de queso totalmente americano” o també l’autèntic “New York Cheesecake”. Es tracta d’un pastís de formatge que recorda molt el de Starbucks però més cremós, i és per això que cal posar-lo al menys vuit hores a la nevera en el motlle per què cualli.

(NOTA: aquesta recepta es correcta en l’edició en castellà i no té canvis a la fe d’errates).

Variacions que he fet aquesta vegada: no tenia Crème Fraiche (no en tenen al Eroski) i ho he substituit per nata per muntar. La textura és diferent però molt bona. També hi he posat una mica menys de sucre, ja que els pastissos de la Rose són pèl massa dolcos pel meu gust. No he utilitzat fècula de patata per espessar, sinó que ho he posat al motlle tal qual i a la nevera. Pel que fa al motlle, ho he fet en el motlle desmuntable de silicona més gran i no compensa: és molt més bo un tall de pastís alt d’un diàmetre més petit. També amb la mida petita va millor el tema del bany maria, encara que cal anar al tanto perquè sembla tota la estona que estigui a punt de vessar. La propera ho tornaré a fer al motlle de 22 cms.

Però la innovació ha estat la salsa de maduixes, que me l’apunto perquè m’ha encantat. -ara no trobo la web on ho he trobat, però més o menys recordo com anava:

Cobertura de maduixa amb taronja per cheesecake

  • 300 grs de maduixes rentades i sense la cua, senceres
  • 200 grs de sucre
  • la pell de mitja taronja, ben fina i sense gens de part blanca
  • el suc de mitja taronja

Sé que cal posar-ho a vel. “cuchara” i a temperatura Varoma, però no sé quant de temps. Si no recordo malament, uns deu minuts.

Queda una salsa prou espessa, no molt dolça (el pastís ja ho és prou, encara que normalment retallo la quantitat de sucre de la Rose que per mi és massa) i amb trossos grossos que és la pera per refrescar una mica el cheesecake. Espectacular, amb espelmes i tot!

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s