Com que en Lluís marxava cap a Escòcia i allà ves a saber si menjaran peix o no, he fet un cap de setmana de peix intensiu, i una de les coses que volia fer són sardines. A la peixateria les venen obertes sense el cap i l’espina, per fer arrebossades, però com que m’he fet un tip de cuinar el cap de setmana, no tenia ganes de fer la pasta per fregir, empanar, fregir, etc.

L’altre dia, buscant alguna cosa que no recordo, vaig topar amb aquesta recepta d’empanadilles de sardina i he fet la meva versió, amb els ingredients que tenia.

La recepta original és  aquesta:

http://desayunodedomingo.blogspot.com.es/2012/05/empanadillas-de-sardinas.html

Està feta amb pasta d’empanada casera, jo vaig fer servir un paquet de pasta de full que tenia a la nevera des de feia bastant. Ho vaig fer així:

  • 1 paquest de pasta de full fresca (tipus La cocinera)
  • 1 poma golden tallada a daus petits
  • 12 sardines sense cap ni espina, obertes en lloms
  • Patè de boletus (o sofregit de tomàquet o crema de formatge)

Preescalfem el forn a la temperatura que diu el paquet de pasta de full (uns 200 graus). Desenrollar la pasta de full i tallar cercles amb el talla-pastes per fer galetes. La forma ha de ser prou grossa com per doblar per la meitat, que serà la mida de les empanadilles.

Un cop pelada i tallada la poma golden, la fregim com si fóssin patates, que reservarem. Mentrestant, posem al mig dels cercles de pasta una cullerada de patè de boletus (lot de Nadal famós que ha passat a millor vida) i hi afegim una cullerada de daus de poma al damunt. Després els dos lloms de sardina, un polsim de sal, dobleguem la pasta i tanquem amb l’ajut d’una forquilla que ens servirà per segellar l’empanadilla.

Ho pintem amb ou (o crema de llet) i ho posem al forn al damunt del mateix paper que porta la pasta de full.

Enfornem uns 10-15 minuts o fins que estigui daurat i la pasta s’hagi inflat (les sardines estaran aleshores cuites). Un plat principal de sopar que acompanyat d’un got de gaspatxo primer i un postret lacti després és la pera!

Anuncis