Un pa de motlle integral, aquesta vegada amb Thermomix

Fa dies que busco una recepta de pa integral de motlle que es faci al forn i no a la panificadora, perquè tinc la sensació que la molla surt millor. Fa uns dies ja en vaig fer un (no recordo ara d’on vaig treure la recepta) que es feia l’amassat i el llevat a la panificadora, i la cocció, al forn.

Avui n’he fet un 100% integral i que es fa amb la thermomix de la manera més tonta, i em sembla que ha sortit molt bé. Encara no l’hem tastat, però la pinta és bona:

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa recepta la he agafat d’aquí:

http://elagoradeangeles.blogspot.com.es/2012/04/pan-de-molde-integral-pan-de-desayuno.html

Els ingredients:

  • 130 ml. de aigua freda + 110 ml d’aigua calenta (jo hi ha posat 240 ml d’aigua freda i ho he posat a escalfat abans de barrejar)
  • 30 ml. de taronja
  • 2 culleradetes de sa
  • 2 culleradetes de sucre
    60 gr de crème fraîche (o iogurt natural, o iogurt natural desnatat)
  • 1 sobre sencer de llevadura seca per pa
  • 510 gr de farina de força integral (he fet servir la del Veritas, que no sé si és de força però diu que té 9 grams de proteïna per cada 100)

Primer escalfem l’aigua i el suc de taronja a 37 graus velocitat 1 durant 3 minuts. Hi afegim el sucre, la crème fraiche i el llevat i remenem 30 segons a velocitat 2. Ara hi posem la farina d’un cop i barregem a velocitat 6 durant uns segons i ho deixem reposar dins el thermomix durant 10 minuts.

Passat aquest primer repòs, fem velocitat espiga durant 20 segons. I tornem a deixar reposar 10 minuts. Repetim aquest procés tres vegades i al final, ho deixem reposar una hora dins el vas, fins que gairebé surt pel forat.

Quan ha passat aquest temps treiem la pasta del vas i li treiem l’aire. Amb un rodillo l’estirem una mica, per poder després cargolar com si féssim un braç de gitano.

Col.loquem el rotllo dins el motlle de cake que tindrem engrassat amb sprai i ho posem al forn apagat una altra hora. En aquest cas, quan ho anem a buscar tindrà una mida que sobresurt una mica pels cantons del motlle, sense desbordar.

Ho treiem i escalfem el forn a 185 graus (jo ho he fet amb forn + vapor) i quan tingui la temperatura, enfornem el pa durant unamitja hora.

I apa, ja tinc pa pels bocates de demà!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Panes i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s