Carrot cake (pastís de pastanaga en forma de cupcakes) com el del Forn de les Escales

El forn de les Escales és un lloc que està a la cruïlla de Valldoreix, a la cantonada del semàfor, del que mai havia sentit parlar fins que un dia vaig llegir en algún forum que fan el millor pastís de pastanaga de per aquí. Quan vaig anar a veure a on era, resulta que és gairebé al davant del restaurant Piccola Cucina, un restaurant italià autèntic a on ens agrada anar a menjar amb els nois.

Un dia hi vem anar abans d’anar a dinar al Piccola i vem comprar el pastís de pastanaga (realment molt bo perquè no era massa dolç) i també uns cupcakes de xocolata i de cafè, a més d’un crumble de poma també molt espectacular.

Un altre dia, vem anar al Starbucks i la Sara va demanar una d’aquelles porcions tan exagerades de pastís de pastanaga: se’l van partir entre els dos i s’ho van ventilar en un plis.

Des d’aleshores que la Sara diu “Mam, hem de fer pastís de pastanaga com el de Les Escales”. I clar, un repte irresistible. Un dia en vaig provar de fer un a partir d’una recepta que hi havia en algún lloc d’internet, que com que no em va agradar, no la vaig apuntar. També vaig fer un dia el de la Rose (La Biblia de los pasteles), que és molt bo però diferent, amb molta mantega a l’estil Rose, o sigui molt gustós però un pèl pesat.

I finalment, avui que he arribat d’hora de la feina, li he dit a la Sara “Fem uns cupcakes?”. Es que des que va tornar d’Anglaterra diu que s’avorreix, i és per això que volia fer alguna cosa a la cuina amb ella. Li he dit “Fem els de la Rose?”; la Rose té una recepta de muffins de carbassó, que com és normal li han fet molt mala pinta a la Sara. Ja els faré un altre dia, però el que compta ara és que ella ha anat al blog de cupcakes que vem consultar per fer els de la seva amiga invisible, i allà ha trobat aquesta recepta:

http://www.objetivocupcake.com/2012/01/porque-si-mis-padres-les-gustaron.html

Aquests són els ingredients, amb els canvis que hi he fer (surten 12 cupcakes clavades!):

  • 140g de farina de reposteria
  • 1 sobre de bicarbonat blanc i un altre de blau
  • 1 cullerada de canyella
  • 2 ous
  • 115g de sucre
  • 120ml d’oli de girasol o bé d’un oli suau
  • 150g de pastanagues
  • 140g de poma
  • 5 nueces (jo no n’hi h a posat)
  • 60g de panses (doncs tampoc)

 Escalfem el forn a 160 graus en Circosteam (forn d’aire amb vapor).

Primer unim la farina, la canyella i els dos bicarbonats, i ho tamissem amb un colador fi. Reservem.

Després pelem la pastanaga i la poma i ho ralltem ben fi. També reservem.

Ara posem en un bol gran els dos ous, el sucre i l’oli, i ho batem amb la batedora manual amb la varilla de muntar, fins obtenir una crema blanquinosa i escumosa, amb volum. Hi afegim la farina tamissada i batem de nou a velocitat mitja-baixa.

Afegim la pastanaga i la poma i ho remenem amb l’espàtula fins que estigui ben barrejat i ja podem omplir les càpsules de paper (en tindrem 12 preparades). Cal omplir només unes 3/4 parts ja que pujen una mica, i a més cal deixar espai pel frosting.

Enfornem 20 minuts i llestos. Ara preparem el frosting:

  1. 120 grams de formatge Philadelphia
  2. 270 grams de sucre glass
  3. 60 grams de mantega a temperatura ambient

De primer, posem el sucre al Thermomix i el triturem finet fins que surti fum pel cubilet. Després ho posem la mantega i el formatge Philadelphia fins que quedi una pasta fina. Ho posem en una mànega de decorar, amb la boquilla que s’assembla a la Wilton 1M, que jo no tinc, però la meva s’hi assembla: és una boquilla en forma d’estrella de 6 o 7 punxes, més ampla, més oberta del normal.

Mentre les cupcakes es refreden, cal deixar el frosting a la nevera, ja que més fresquet va millor per decorar. Bé, ho posem a la mànega de plàstic i … a decorar les cupcakes! Cal recordar que s’ha de començar des del mig fent una floreta i després anar cap a fora fent forma de cercle. Queden com flors molt mones!

Hi ha un tutorial que explica com posar el frosting que és claríssim:

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s