Cupcakes de llimona que segons la Sara “cal millorar”

Diu la Sara, després del pont de l’onze de setembre “Fem uns cupcakes?”: ho pregunta però en realitat és “Fem!”, o sigui que com a bojes a buscar per internet una recepta que em convenci i que tinguem tots els ingredients. Hem trobat aquesta al blog “Bakemania” que sembla molt complet:

http://bake-mania.com/2011/07/14/357/

Però a l’hora de la veritat, resulta que no tinc farina de reposteria normal! En tinc de força, integral, de sègol i de Kamut, manda guevos. O sigui que he decidit provar amb la farina de kamut i el resultat és molt satisfactori i a sobre, amb una pila de propietats, què més se li pot demanar a un cupcake.

O sigui que els ingredients modificats són:

  • 120 gr (ó 1 cup) de harina (en el meu cas de kamut o de “trigo sarraceno”, gustosa i més groga de la de blat)
  • 150 gr (ó ¾ cup) de azúcar (igual, sucre blanc refinat normal)
  • 1 ½ teaspoon de levadura (igual)
  • tablespoons de ralladura de limón (jo crec que he posat la meitat, o sigui la ralladura d’una llimona i mitja, que és la que tenia)
  • 40 gr (ó 3 tablespoons) de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente (clavat)
  • 120 ml de leche (en el meu cas, semidesnatada)
  • 1 huevo.

Escalfem el forn a 170 graus amb vapor Circosteam.

Posem en un bol la mantega en “pomada” i batem amb la batedora de varilles (accessori d’espiral) perquè es desfacin una mica els trossos. Afegim el sucre i unim bé fins que quedi una massa. Ara afegim la farina i la llevadura química passades pel tamís, i ho remenem. Ara hi posem la ralladura de llimona i veurem que queda més aviat espès, i poc a poc i posem la llet fins que quedi ben barrejat tot. Finalment, hi tirem l’ou.

Amb aquesta pasta, omplim 10 motlles de cupcake amb els paperets corresponents, veurem que no queden molt plens, sino un 75% més o menys.

Enfornem durant uns 25 minuts o fins que hagin pujat i quedin daurats i una mica esverladets per dalt. Retirem del forn i deixem refredar, els primers 5 minuts dins els motlles, després directament en els paperets en una reixeta.

Anem pel frosting, que és a on, paraules textuals de la Sara, cal millorar.

  • 250 gr (ó 2 cups) de azúcar en polvo (és del tot excessiu, passariem amb la meitat!)
  • 80 gr (ó 5 tablespoons) de mantequilla sin sal, muy importante que esté a temperatura ambiente.
  • tablespoons de ralladura de limón (a mi ja no em quedaven llimones i hi he posat estracte de vainilla per què tingui un perfum)
  • tablespoons de leche.

Quan estaven els cupcakes fets, fresquets i decorats, n’hi he donat un a la Sara perquè anés provant, i estava a la cuina quan sento “Mam, vine que et diré en què cal millorar”. Xof! Però després, tothom hi estava d’acord: frosting massa dolç i com diu la Sara, millorable.

Tal com diu la recepta, la textura del frosting és bestial però massa dolç. En canvi, no s’utilitza per a res el suc de les llimones, però si l’afegim a la recepta, probablement quedi massa líquid per donar forma. O sigui millorable.

He trobat una alternativa pel frosting aquí:

http://cupcakesytartas.com/cupcakes-de-limon/

Aquesta recepta de frosting utilitza el suc de la llimona i sembla que té una textura adeqüada per fer les flors de decoració, però cal dir que no ho he provat, em queda pendent.

  • 150 g d mantequilla sin sal a temperatura ambiente
  • 240 g de azúcar glass tamizado (crec que es pot reduir tranquil.lament a 200 o 170 grs.)
  • la ralladura de un limón
  • 3 cucharadas de limón exprimido

La veritat és que dolces i tot, estan bonísimes i ULL que en surten només 10 unitats!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Cupcakes, Postres i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Cupcakes de llimona que segons la Sara “cal millorar”

  1. elsa ha dit:

    jajajajajaj

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s