Pa de pessic de clares amb taronja

Com que ja tenim la nevera arreglada, hem fet una compra molt grossa al súper, i entre altres coses, en Dani va comprar un pot de clares.

La darrera vegada vaig fer un pastís que utilitzava només la meitat de les clares, i la resta les vaig congelar. Si no recordo malament, era una recepta de la Rose, però no sé quina. Avui he buscat a internet “bizcocho de claras” i he trobat un munt de receptes que utilitzen 9 clares, que són les que venen en el pot.

El que he fet és del blog d’una mallorquina, i es nota perquè hi posa ametlla. Es aquest: http://www.lospostresdeteresa.com/2011/09/bizcocho-de-claras-con-naranja-y.html

La gràcia que té és que és baix en colesterol, ja que no s’hi posen ni els rovells de l’ou ni mantega. En canvi, té un color espectacular daurat que li dóna la taronja. Molt recomanable. Jo l’he fet amb el motlle de bundcake i m’ha quedat molt bonic, tenint en compte que m’he oblidat d’engreixar-lo i l’he hagut de desmotllar amb l’ajuda d’un palet xinès per evitar ratllar el motlle que em va costar una pasta (és el Nordic Ware autèntic).

Ingredients per un pa de pessic:
(en el meu cas, un motlle de “bundt cake” de rosca)

  • 1 pot de clares pasteuritzades (o 9 clares d’ou)
  • 1 pessic de cremor tàrtar
  • 190 grams de farina de reposteria
  • 50 grams d’ametlla molta
  • Mig sobre de llevadura Royal
  • 105 ml. d’oli de girasol
  • Els suc d’una taronja (la recepta diu 150 grams, no ho he pesat)
  • La ralladura d’una taronja
  • 150 grams de sucre glass

El primer és preescalfar el for a 180 graus. Jo en aquest cas ho he fet amb aire, sense vapor.

El següent és fer el sucre glass, en el meu cas al thermomix. Un cop fet, ho posem en un bol mitjà. Hi afegim el suc de taronja, la ralladura i l’oli i batem amb la batedora de ma amb l’accessori de massa. Quan estigui ben unit, hi afegin la farina, el llevat i l’ametlla que prèviament hem unit i tamissat. Barrejem amb la batedora fins que quedi homogeni: quedarà una pasta espessa però fina.

Aprofito per recomanar l’estri de fer ralladura de taronja (o de llimona): els calerets més ben invertits dels darrers temps. Espectacular com queda la ralladura en filets, espectacular con s’aprofita la pell, i després es pot fer el suc igualment, molt molt recomanable.

Ara agafem un bol gran i muntem les clares: amb l’accessori de barilles, primer batem una mica fins que quedin esponjoses, i aleshores hi afegim el cremor tàrtar. Batem fins que estiguin fortes. Estaran llestes quan al posar el bol de cap per avall, les clares no cauen.

Ara passem una tercera part de la massa de farina a les clares, i unim amb un batedor de globus, fins a tenir-ho unit. A continuació, hi posem la resta de les clares, i repetim la operació fins a tenir-ho tot barrejat i ben fi.

Ara ja ho podem posar al motlle però ATENCIO: CAL POSAR-HI EL SPRAY ANTIADHERENT abans.

Ho enfornem durant 30 minuts: la primera meitat de la cocció, a 180 graus, i després, a 170. Espectacular!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Bizcochos, Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s