Com és habitual en aquesta casa, portem setmanes planificant la següent fita festiva, en aquest cas la castanyada-halloween. La Sara ens ha organitzat a tots perquè res no falli, i malgrat que a darrera hora s’ha anat complicant la cosa, ha estat un èxit.

Fa uns dies que la Sara va imprimir uns menús amb els plats que havíem escollit per fer, i vem preparar una llista de coses que necesitàvem. Aquí deixo una foto a on es veu el menú sagnant de la Sara:

Està clar que hi ha hagut canvis necessaris d’última hora, perquè he hagut d’anar a Madrid   i dormir allà, i perquè el dia de halloween he tingut una reunió a l’altra punta de Barna, que ha acabat a les 20 hores i quan he sortit al carrer, he vist que hi havia vaga de transports i de taxis i jo tenia el cotxe a Planeta. Una merda. Però quan he arribat a casa, tothom estava súperorganitzat i els peixos encara no havien arribat, o sigui que he tingunt temps de muntar el pastís.

De primer, els peixos han portat crema de carbassa dins la pròpia carbassa: espectacular, i molt bona, amb molt de gust de parmesà:

L’Uri ha fet al damunt una telarinya amb u filet de crema d’aceto di módena.

Després, hem fet la pizza, que havia de tenir forma de mà de zombi gratinada però per algún motiu han decidit que no li feien la forma i era una pizza normal.

També han fet les mòmies de frankfurt, i la Sara hi ha pintat els ullets amb el rotulador alimentari: la Blanca no tenia clar si s’ho havia de menjar! Les hem sucat en guacamole de mocs …

Els peixos també han portat uns ulls de cadàver, fets amb ous durs amb tonyina i olives, feien molt de fàstic.

I finalment també hem fet cervells sagnants, que han substituit els fantasmes de puré de patata: han quedat molt reals!

A sota del cervell (fet amb mànega pastissera pel Lluís, un crack), hi havia un sofregit de tomàquet i tonyina, i quan enfonses la cullera, surt sagnant, ecs.

De postres, els peixos han portat un pastís sensacional del Yann, amb cítrics, un punt amargant, molt bo. I nosaltres hem muntat el pastís de carbassa que vem fer el cap de setmana i haviem congelat.

Per fer-ho, la Sara l’ha tret del congelador al matí, i al vespre, l’he obert pel mig amb la tècnica que vaig aprendre en un vídeo d’una anglesa que diu que no calen artilugis per fer layer cakes. A dins, hi he posat Nutella (no he tingut temps de fer un frosting de xocolata), però com que era molt densa, ho he posat com he pogut perquè se’m desfeia la molla del pastís. A continuació, la Sara ha posat esprai  antiadherent al marbre i he estirat el fondant taronja que he comprat a la botiga de la Illa, i amb això hem cobert el pastís. Es molt fàcil i queda molt bonic. Ho hem deixat assecar mentre sopàvem (l’envàs diu que s’ha de deixar al voltant d’una hora, però la vida és així) i finalment li hem pintat amb el rotulador kosher la careta de la carbassa.

La posada en escena ha estat molt bona: just abans del postre, hem apagat els llums i hem posat el vídeo del Michael Jackson dels zombis, per crear ambient. Resulta que els nois no l’havien vist mai, han flipat (la Blanca diu que no dormirà, hi ha hagut xiscles i aplaudiments)!!! http://youtu.be/bYMhFeEz2xk

I un cop acabat el vídeo, hem obert els llums i Oh màgia, al damunt de la taula hi havia el pastís de carbassa! Després, per destensar l’ambient, hem posat el gagnam style però la versió del Mas perquè els peixos volien aprendre els passos, i després, tots a menjar postres.

La Sara diu que ara sí que som unes pros …