Crema de llimona en 10 minuts, o sigui “lemon curd”

Lemon curdBuff ara tindré un problema perquè vaig fer l’altre dia un “lemon curd” que va quedar genial i que l’hem fet servir per coses diferents, com ara decorar uns cupcakes, una pannacotta de llimona, o fins i tot un pastís de merenga i llimona que hem fet avui, i no recordo on vaig trobar la recepta i el mètode. Mmm, he de pensar què buscava i potser així ho trobaré … Ja està! Buscava una recepta de cupcakes per tenir un plan B per si al descongelar els cupcakes d’Oreo per l’amiga invisible quedaven fets una castanya, i era aquesta:

http://www.cupcakesaremynewlove.com/2011/10/cupcakes-de-limon-rellenos-de-lemon.html

Havia llegit en algún lloc que és una elaboració llarga i difícil perquè quedi la textura que toca, i que s’hi ha d’estar al damunt … No hi ha com acudir a les blogueres, que tenen solucions per tot!

Es necessita:

  • 210 gr de sucre (em sembla que hi vaig posar menys de 200, com de costum, menys sucre del que diu la recepta)
  • 3 ous sencers
  • 225 ml de suc de llimona (diu la recepta que cal el suc de tres llimones, jo gairebé una ampolleta de suc del súper, d’aquell que fa tan mala pinta perquè l’envàs té forma de llimona)
  • 120 ml de mantega fosa.

Som-hi: posem els ous i el sucre en un bol de vidre o apte per microones i batem amb les varilles. A mi em va quedar una barreja espumosa de lo més impecable. Afegim el suc de llimona i la mantega prèviament fosa al microones, vigilant que no es cremi. Barrejem.

Anem pel procés de cuallar: posem el bol al microones un minut a màxima potència, ho traiem i tornem a batre amb les varilles fins que quedi una barreja uniforme i fina. I repetirem aquest procés fins que espessi: diu la recepta que cal fer-ho fins a 6 vegades (o sigui sis minuts), a mi em van caldre 4 minuts però és que aquí tenim un ferrari de microones. Sembla que no cualli mai, però quan cualla, queda espectacular.

I ja està. Ho posem en pots de vidre i a la nevera. A mi m’han sortit tres tarros de vidre dels de mermelada.

El primer que he fet és omplir una mànega amb boquilla rodona primeta (la que s’utilitza per fer contorns o per escriure) i decorar la pannacotta de llimona. He pensat que com que es un postre bastant dolç, aquest lemon curd li donaria un contrast interessant, ja que no és una crema molt dolça sinó més aviat refrescant i amb un punt àcid que és la pera.

Pannacotta de llimona amb lemon curd

També ens ha servit per fer una tarta d’aniversari del Dani per llepar-se els dits. L’explico en una altra entrada.

El que no he fet són els cupcakes farcits de ‘lemon curd’ tal com explicava la recepta original, i un dia ho he de provar perquè fa una bona pinta … Es buiden els cupcakes amb l’estri de treure el cor de les pomes, i allà s’hi posa la crema, i al damunt, el frosting que toqui. Una animalada!

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Fruta, Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s