Cupcakes de plàtan amb crema de xocolata de Hummingbird’s

Cupcakes de plàtan amb buttercream de xocolata

Aquest any, el papà noel de Rubí m’ha portat un llibre de pastissos que es diu “Las recetas de la pastelería Hummingibrd”. Es tracta d’una pastisseria molt fashion que hi ha a Londres, però com que fa tant que no hi anem, no estic “al loro”. De fet, pel que he vist, n’hi ha més d’una: la primera que van obrir era a Covent Garden, però la més popular es veu que és la de Kensigton.

També he vist que a internet és ple de receptes del pastís Hummingbird, del qual obviament aquí hi ha la recepta genuina. Però resulta que jo tenia uns plàtans molt madurs i tenia tots els ingredients de la llista de la recepta de cupcakes de plàtan, així que m’he posat mans a l’obra.

Cupcakes de plàtan amb frosting de xocolata

Copio aquí la recepta amb algún canviet:

Ingredients (surten 15 cupcakes encara que la recepta diu 12)

  • 120 grams de farina de normal 
  • 140 grams de sucre
  • 1 cullerada de llevadura Royal (sí sí, una cullerada de tablespoon, és una barbaritat però la massa queda mmmm)
  • Espècies: una culleradeta (de les de cafè) de canyella i una altra de gingebre en pols.
  • Polsim de sal
  • 80 grams de mantega a temperatura ambient (jo, 4 minuts al microones a 90 w).
  • 120 ml de llet (jo llet d’ametlla que tenia a la nevera i si no la gasto l’acabaré llençant)
  • 2 ous
  • 120 grams de plàtan madur aixafat amb una forquilla (aproximadament un plàtan)

Preescalfem el forn a 170 graus aire calent.

Posem tots els ingredients de la llista fins a la mantega en un bol i batem amb varilles elèctriques fins que quedi unit (varilles que semblen un tirabuixó).

Afegim la llet a rajet fins que s’uneixi. Després un ou, incorporem, i l’altre, i incorporem.

Treiem les varilles del bol, hi afegim la pasta de plàtan (aixafat amb forquilla és suficient) i unim amb espàtula de goma.

Omplim els motlles fins a tres quartes parts (jo ho faig en motlles de silicona amb la càpsula de paper a dins) i al forn durant 20 minuts. Un cop freds, els retirem dels motlles de silicona.

Per fer la crema de xocolata:

  • 300 grams de sucre glass (fet amb thermomix)
  • 100 grams de mantega a temperatura ambient (un altre cop, 4 minuts al microones a 90 w)
  • 40 grams de cacau en pols sense sucre tamisat
  • 40 ml de llet (jo, de la d’ametlles, que m’he emperrat en fer-la servir)

Explico aquí com diu que s’ha de fer: primer batre la mantega, el sucre glass i el cacau amb la batedora de varilles fins que quedin units tots els colors. Abaixem la velocitat i afegim la llet cullerada a cullerada fins que quedi unit i aleshores pujem la velocitat i batem durant 5 minuts perquè quedi una crema fina i esponjosa. Diu el llibre que quant més batem millor i que no es pot passar.

Coses que passen …

Però clar, aquí ha entrat en escena en Lluís, que ha fotut tots els ingredients de cop al bol i ho ha barrejat com millor li ha semblat, i li ha quedat una crema ESPECTACULAR.

Lluís decorant els cupcakes

L’hem posada a la mànega de pastisseria, i ostres, en Lluís ha resultat ser un crack en això de fer els barrets de les cupcakes: a la primera li han sortit de professional. La Sara també n’ha fet uns quants però és que ella ja tenia pràctica, li queden perfectes.

resultat professional!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Cupcakes, Postres i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s