Com coure mongetes del ganxet sense que quedin fetes puré

Mongetes del ganxet

Resulta que gairebé se’m passa per alt però des del mes de Desembre ja hi ha mongetes del ganxet “noves”. Es important perquè si ja és complicat coure-les quan són noves, quan són velles és gairebé impossible que quedin toves i que no es trenquin.

Les compro al mercat de Torreblanca, a l’altra botiga de l’Estela, diu que són de molta qualitat, i costen gairebé 5 euros el quilo, cosa que és bastant. Però he llegit en aquest blog de cuina que és de fiar, que la qualitat de les mongetes és clau perquè quedin suaus, no es separin de la seva pell i siguin gustoses.

http://www.mercadocalabajio.com/2007/12/tecnicas-para-preparar-legumbre.html

Doncs ja posats, que siguin el ferrari de les mongetes, no?

Gran pinta les mongetes cuites

Coses importants a tenir en compte:

  1. Remull: de 8 a 10 hores, no menys però sí que pot ser una mica més.
  2. Cocció en aigua nova i freda: he canviat l’aigua del remull perquè estava tèrbola. Les he posat en aigua freda i a l’olla de coure espaquetis que em va regalar la Paqui.
  3. Quantitat d’aigua: per cobrir les mongetes i dos dits més. No he fet la tècnica de “asustar las alubias” perquè no he deixat que bullís de manera violenta.
  4. Afegir: també en fred, una ceba amb uns claus d’olor clavats. Mentre couen les mongetes, la casa fa una olor molt especial entre pebre i gingebre, o sigui, de clau. Ho he posat a coure tapat.
  5. Sal: hi he tirat la sal a mitja cocció, o sigui més o menys al cap d’una hora. Ho he tornat a tapar.
  6. Foc: primer al 5 o 6, fins que fa petites bombolles, com si fós aigua amb gas. Llavors ho he anat baixant, primer a 4 i deprés a 3,5, de manera que sempre ha quedat fent fum i bombolletes una mica més marcades que abans, però no “borbotones”.
  7. Temps: al cap d’unes dues hores i mitja més o menys, les mongetes estan cuites, senceres i sense que se’ls separi la pell. EXIT TOTAL!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Entrantes, Invierno, Legumbres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s