Cupcakes de Chanel, independentistes, del Barça, …

Ahir dissabte la Sara ha anat al golf però quan ha arribat, resulta que hi havia sortida al camp a la tarda enlloc de classe al matí. I com que encara està mig convalescent de l’esginç al tormell, doncs malament rai.

Aleshores, com que ha tornat d’hora i jo estava a punt de sortir, li he proposat d’anar al poble a compra, però no a Torreblanca a on anem sempre, sinó  a Peresan, o sigui al centre antic del poble. I allà ens ho hem passat la mar de bé.

Apart de tornar a la fruiteria a on anàvem quan en Lluís era un bebè de maxicosi (aquella senyora va i em reconeix dient “me alegro de verte otra vez”, ostres qué fort, potser feia deu anys, i sempre penso que la gent no em recorda però de vegades, sí), també hem anat a la xarcuteria que es diu Maria Griful a on hem comprat formatges i botifarres de bolets,  molt recomanables.

I finalment, ens hem ficat al cookiteca. Uff, quin drama, és un no parar. Allà hem comprat una planxa, un motlle de pie (tema pendent del llibre, queda pel proper cap de setmana) i un corró per fer flors en relleu sobre fondant, que a la Sara li ha fet molta il.lusió.

Com que el corró era caríssim, hem comprat el petit, que serveix per fer peces petites de fondant amb relleu, i per això hem muntat un taller de decoració de cupcakes aquesta tarda que m’ha encantat!

Cupcakes decorades amb fondant

Coses a tenir en compte:

  1. La recepta dels cupcakes: la del llibre de Hummingbird Bakery, no podia ser una altra. Li he de comprar un exemplar a la Vella, és imprescindible! En aquest cas, he fet les cupcakes de vainilla, i surten molt esponjoses i aromàtiques. He utilitzat els  paperets que vaig comprar a l’Eroski, que fins ara no els havia fet servir perquè eren massa petits, però avui la Sara m’ha dit que li agraden més els cupcakes petitets … Els he col.locat dins les “flaneres” comprades als xinos. En tinc 12, he fet dues fornades, surten unes 18 cupcakes i no pujen gaire, la qual cosa va molt bé per decorar al damunt.
  2. La idea era fer-los com a la Cookiteca, és a dir amb fondant i també frosting, però el fronsting se’ns ha accidentat: primer, he posat tots els ingredients al Thermomix abans de pulveritzar el sucre. Error! I també he utilitzat el Thermomix per barrejar-ho tot i crec que se m’ha passat de rosca, diu la recepta que si es bat massa queda líquid … doncs això és el que m’ha passat. Fins i tot després d’hores a la nevera, no he aconseguit arreglar-ho com per fer formes amb la màniga! També cal dir que he utilitzar un formatge cremós del Lidl: serà que és una mica patilllero? no ho sé, tot el que he provat al Lidl fins ara (xocolata de cobertura, farina de força, aromes alimentaris, toallitas, … ) era guai però qui sap.
  3. Hem utilitzat el fondant blanc que ens quedava, després d’una crisi perquè estava tot dur. Ens ha explicat la noia del Cookiteca que cal guardar-lo en un plàstic gruixut (una bossa de congelació) i ben apretat perquè no entre l’aire. Si s’asseca, no hi ha res a fer, ni microones, ni regenerar. Curiositat: ella te el mateix forn que nosaltres a la botiga per fer els tallers!
  4. A partir del fondant blanc, hem fet els diferents colors amb els colorants alimentaris. També hem utilitzat les eines que vem comprar als xinos (la Sara està supercontenta perquè al Cookiteca el mateix kit valia 22 euros i als xinos 3 euros). els cupcakes que hem fet amb el corró que fa relleu són el morat, el blau i el blanc, com es pot veure.
  5. El frosting de formatge fresc, un cop refredat, ha quedat molt bo però no manté la forma de la mànega, ja que és una mica massa líquid. Per tant, ho hem posat com a capa  de cobertura sense buscar una forma de fulla o de gespa, que és el que inicialment voliem fer.
  6. També hem fet un cupcake en forma de tassa que és una bona idea per fer un altre dia que tinguem més fondant (s’ha de fer més gruixut), però ara no trobo la foto (potser l’ha feta la Sara amb l’ipod?). Ho he vist en aquesta web: http://diaryofaladybird.blogspot.com.es/2010/07/fondant-fun-hot-chocolate-cupcakes.html
  7. La feinada que ha tingut en Lluís per fer l’estrella blanca del cupcake independentista!

Cupcakes

No cal dir que estan boníssims … fins i tot el fondant, que normalment no m’agrada, però tot junt amb la crema, és que està per llepar-se els dits!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Cupcakes, Postres i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s