Aquí no menja amanida ni quisqui (només jo)

Ens encanta el Sugoi: el menjar no falla mai, no és car com altres japonesos, s’hi pot anar d’hora amb els nois un dia feiner i pots sopar rapidet si cal. L’ambient és agradable, hi ha un cap de sala que es diu Jordi la mar de simpàtic i la jefa, la Bàrbara, una curranta.

Però a més té una altra virtut: és l’únic lloc del món on els nois demanen amanida! D’acord que és una amanida diferent amb algues, però l’altre dia que hi vem anar per celebrar l’aniversari de la Sara, se la rifaven! Vaig pensar que molt bé, que l’amanida té algues però la base és el típic “mezclum” que a casa no el poden ni veure, i per tant, el secret ha de ser la salsa.

He buscat “salsa japonesa para ensalada”. Hi ha diferents receptes però els ingredients principals són: salsa de soja, oli de sèsam, vinagre d’arròs i sucre. Després hi pot haver variants, com llavors de sèsam, gingebre, ralladura de llima, …

Em basaré en aquestes receptes amb algún canviet, a veure què tal.

http://caseros.wordpress.com/2007/01/19/alinos-japoneses/

Http://www.mercadocalabajio.com/2012/05/sunomono-de-alga-wakame-y-pepino.html

Eii, em sembla que ho he aconseguit.

La fórmula que he preparat avui és:

  • 1 part de salsa de soja japonesa (més dolça)
  • 2 parts de Mirim (vi d’arròs integral, comprat a ca l’Estela)
  • 3 parts d’oli vegetal suau (jo hi he posat oli de girasol, lo seu deu ser oli de sèsam)
  • 1 raig de xarop d’Agave (o mel o cullerada de sucre moreno)
  • 2 voltes de pebre negre.

Tot en un pot, sacsejat i apa, a l’amanida, a veure què tal!

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Trucos i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s