Fa uns mesos que al poble hi ha dos forns molt pijos nous: un, el Turris, i l’altre, el Crustó. Nosaltres som del Crustó, més que res perquè al Turris fan un horari curt i sempre hi ha cua, i amb els peixos vem decidir que no fariem cua per comprar pa a preu d’or. En canvi, al Crustó que deu ser més o menys igual de car, sempre està obert (festius i tot), despatxen ràpid, i a més fan el pa integral de pipes que, en paraules de’n Lluís, fa caure la llagrimeta.

Tot això per dir que avui amb el Lluís hem fet panets de iogur que enlloc de ser del Turris són del Torras (je je). ESPECTACULARS, felicitats Lluís!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La recepta de Ma petite boulangerie.

Organització dels Panets de Iogur

1. Els hem fet a la panificadora en opció massa (amassar i primer llevat) i amb llevadura fresca i iogur grec del Lidl que és molt bo.

2. Un cop acaba el programa (una hora i mitja?) hem tallat la massa en porcions de 65 grams (bàscula en ma) i ens n’han sortit 15.

3. Atenció al “boleado”: en Lluís i jo ens hem fet experts. El primer pas és fer com un farcellet amb pessics des de fora cap el centre. Després els girem i fem una bola amb les mans girant de mica en mica i pressionant cap avall, com ficant les vores cap a sota (quina pena no haver fet un vídeo, queden boletes perfectes). Els hem deixat llevar tapats amb un drap a la safata del forn durant una mitja hora (avui ha fet molta calda).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Pintem amb ou batut (un que tenia trencat a la nevera, si no ho hauria fet amb nata) i hi hem posat sèsam. I al forn uns 15 minuts a 160 graus.

Declaro en Lluís el “boleador” professional de la casa. Se’n ha menjat un parell per berenar amb mantega de cacauet i mermelada de maduixa que encara no sé com s’ha pogut aixecar del sofà …