Pastís chiffon de taronja pel sopar de Filòlegs

Degut a la malaltia del Víctor, he recuperat el contacte amb els amics de la facultat de Filologia. De fet, ha estat ell qui ho ha provocat i ha aconseguit contactar amb tots nosaltres, i la veritat és que ja portem dues trobades de lo més divertides i interessants. Les nostres vides han donat moltes voltes, amb alguns feia més de 20 anys que no ens veiem.

Ahir hem fet barbacoa a can Pat i Pablo López i ha estat súper agradable, allà a Vallvidrera, veient la posta de sol, a la fresca. Com que l’anterior vegada (calçotada) vaig portar una galeta “conmemorativa” de xocolata, aquest cop m’ha tocat portar postres. BIEN!

Amb unes clares que tenia al congelador i la necessitat de fer un postre molt lleuger (una barbacoa per sopar déu n’hi do), he fet el pastís Chiffon de taronja de la Rose. I tot sense el motlle de tub de 25 cms que he buscat per tot arreu i que no he trobat. Com a solució de compromís, he comprat el motlle circular d’alumini de 24 cms. de diàmetre, i això és el que ha passat.

Com organitzar-se amb la recepta de la pàg. 153

1. Com que el motlle que pensava utilitzar no té el fons desmuntable, la noia de l’Alice Cake Shop m’ha dit que hi posi un paper sulfuritzat al fons perquè no s’hi pot posar esprai antiadherent (si li poséssim, en deixar-lo refredar cap per avall, cauria), és la manera de poder-lo desenmotllar quan estigui fred.

2. Surt una gran quantitat de massa (les clares batudes al bol de vidre gairebé vessen!) Per tant, he posat en Lluís a retallar dos fons de motlle: el que havia comprat per la ocasió (24 cms baixet) i l’altre que tinc de layer cake (20 cms alt). Atenció: sense esprai!

3. Primer he omplert el motlle gran fins a 2,5 cms del borde. La barreja que ha quedat, l’he posada al motlle més petit. Cada motlle a un forn: el gran, al forn convencional (calor a dalt i a baix) i l’altre al forn de vapor però en funció aire calent.

4. El temps; el gran, un 45 minuts i crec que li ha faltat una mica. El petit ha quedat perfecte i hi ha estat uns 40 min (em sembla!).

5. Un cop fora del forn, cal deixar-los refredar durant una hora cap per avall, recolzats sobre llaunes (3) de manera que circuli l’aire.

6. Per desemotllar, cal passar una espàtula metàlica per tota la vorera al voltant i al girar, cau. Ja podem retirar el paper.

7. He preparat un Orange Curd espectacular amb el que he muntat la tarta dels filòlegs, i l’altre pastís, en Lluís gairebé se’l menja sencer per berenar. La recepta dela crema és aquesta:

http://www.lacucharacaprichosa.com/2013/01/crema-de-naranja-orange-curd.htmlEl 

Pel que fa a la cremeta, quan he obert el thermomix estava com tallat, i ràpidament he buscat “cómo arreglar una crema cortada” i he vist que calia afegir-hi un raig de nata líquida ben freda i barrejar sense escalfor amb el Th. Dit i fet, ha quedat ben fina, però crec que barrejant-la a velocitat ràpida i sense la nata, l’hauria lligat igualment.

La crema l’he utilitzat per cobrir el pastís gran, cosa difícil perquè com que ho he tingut temps de refredar-la, queia pels cantons. Ha quedat bo i amb bona pinta, però del mig una mica xafat pel pes del Orange curd calent, i quan l’hem tallat amb els filòlegs, la part de baix del tall es veia una mica humida (potser per la crema que ho ha banyat tot una mica?), i una mica xafat, especialment del centre. El que de veritat ha quedat esponjós, aromàtic i super super lleuger és el de’n Lluís …

Moraleja: el curd, en una salsereta individual al costat de cada plat, així hi mulla el pastís ni el baixa, i combina de meravella.

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Bizcochos, Fruta, Postres, Verano i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s