Tinc mono de Tiramisú

Ahir vam anar al consum, i al passar per la zona de làctics, sorpresa! Del meu postre preferit no hi havia res, ni rastre de cap tiramisú de 1,25€ dues unitats. Després d’aquest gran trauma, vam decidir fer el nostre propi tiramisú. Vam comprar els ingredients que ens indicava la recepta http://eladerezo.hola.com/recetario/tiramisu-receta-original.html.

tiramisú

La recepta és per 6 persones, però nosaltres tot i fer-ne la meitat ens han sortit 8 motlles individuals (ovalats) + un motlle circular de 20cm. No hi hem posat alcohol perquè la pastilla que m’estic prenent pels grans, no tolera l’alcohol.

Hem trigat mitja hora en total, i ho hem deixat refredar a excepció de dos que els he posat al congelador per prendre-me’ls després de sopar.

Nota: els motlles ovalats no són ideals perquè són massa petits i esgarrifen.

Com organitzar-se (sempre per la meitat de la recepta)

  • Hem comprat als xinos uns motlles quadrats dels que no tenen fons (d’un euro) i després de barallar-nos amb els tickets del preu i les etiquetes adhesives, n’hem posat quatre dels grossos i dos dels petits a dins d’un tàper rectangular.
  • Primer hem separat les clares dels rovells: els rovells en un bol amb la meitat del sucre, i les clares en un altre bol.
  • Hem batut les clares a punt de neu: primer una mica fins que surt escuma, després amb una mica de ‘cream of tartar’ i després quan ja són bastant fortes, amb la resta del sucre afegit cullerada a cullerada.
  • Ara hem batut els rovells amb el sucre glass fins que ha quedat una crema esponjosa, amb el doble de volum, i d’un color blanquinós.
  • Important: no oblidar posar-hi el mascarpone, que cal afegir a la crema de rovells, tot barrejant.
  • Ja podem unir amb les clares amb el batedor de globus, amb moviments molt suaus. Reservem.
  • Ràpidament, suquem els melindros amb el cafè (cal fer un cafè una mica llarg però no massa, una tassa fins dalt o mig got) i els col.loquem al fons dels motlles.
  • Posem la barreja al damunt a cullerades i ho allisem amb una espàtula per tal que arribi la barreja a tots els racons.
  • Cobrim amb cacau en pols i trossets de xocolata.

L’ideal és fer el procés dues vegades, de manera que quedi un tiramisú de dos pisos, però cal disposar d’uns 12 melindros (nosaltres només en teniem 6) i potser aleshores cal utilitzar els motlles petits.

Ara la qüestió és: com ho farem per treure’ls dels motlles? Seguiré informant

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atenció:

Els que ens han quedat, els he congelat i en Lluís se’ls ha menjat com a gelat, i em sembla que és una bona idea per l’estiu. O si no, vegin vegin :::

 

 

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Imatge | Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Tinc mono de Tiramisú

  1. sara ha dit:

    Aquest post l’ha escrit en Lluís!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s