Les millors cupcakes que fins ara hem fet: cupcakes de coco i fruita

Diu en Lluís que fins ara, les millors cupcakes que hem fet són les de Oreo, però les de coco i fruita superen totes les anteriors, sempre segons ell! Tant és així que les primeres 12 unitats (una recepta) han volat, i només n’hem guardat dues per portar a l’aeroport per la Sara. Per tant, avui en Lluís ha dit que en volia fer un altre cop: és la primera vegada que fem una recepta dos dies seguits!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Respecte a la recepta, és del llibre Hummingbird, i es diuen Cupcakes de coco y piña.

Canvis sobre la recepta original

  1. El primer dia no teniem pinya, i he utilitzat una llauna PETITA de préssec en almíbar, tallats en trossets petits (hi havien tres meitats). Dóna perfectament per les 12 cupcakes. El segon dia hem comprat pinya en almíbar, i no hem utilitzat més de 3 o 4 rodanxes, encara que la recepta diu 9, lo qual és del tot excessiu!
  2. Cal utilitzar l’accessori de massa (tirabuixó) i no el batedor de varilles, ja que si no, la farina i el sucre surten volant. En aquest punt, cal insistir fins que quedi una barreja uniforme i granulada, evitant els grumolls de mantega.
  3. La quantitat de massa que surt és exactament per 12 cupcakes i es couen en uns 20 minuts (més val que quedin poc fets) i ho deixem refredar uns deu minuts dins el motlle i després a la reixeta.
  4. Atenció: el glassejat. El primer dia he utilitzat el sucre glass comprat a la botiga americana, però me n’ha faltat una mica  (en total hi he posat uns 200 grams) i el resultat és perfecte. La segona vegada he utilitzat els 250 grams que diu la recepta i ho he fet amb sucre glass fet amb el Thermomix, i queda per una banda un pèl massa  dolç i per una altra banda no acaba de quedar fi, sino que la textura és una mica granulosa.
  5. I finalment: cal donar-li aquesta feina a en Lluís. Ha aconseguit una textura del frosting impressionant, insistint 5 minuts batent amb les varilles, amb un resultat flonjo i esponjós!
  6. Truc: Per fer la forma de barret, he seguit la tècnica de les cupcakes de Hummingbird Bakery, queden molt bé i no cal utilitzar boquilles ni res, només una espàtula. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Val a dir que la primera vegada em sortien una mica planes però l’altre dia vaig fer la mateixa tèncnica amb les cupcakes de llimona del mateix llibre i em van quedar gairebé perfectes.

Cupcakes de llimona

 

Això de decorar les cupcakes és superdivertit.

 

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Cupcakes, Fruta, Postres, Trucos, Verano i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s