Pollastre xinès amb llimona com el que vem menjar a Worksop

La recepcionista del l’hotel Lion va ser molt amable amb nosaltres i ens va recomanar llocs per sopar mentre estàvem a Worksop. Per exemple, ens va recomanar un hindú que ens va agradar molt, i també un xinès que era molt normal però molt baratet.

Un dels plats del menú per tres persones era pollastre amb llimona, és un plat d’aquests clàssics que jo no demano mai però que sempre està inclòs als menus, deu ser que trionfa. Vaig pensar que ho provaria de fer a casa, menys dolç i tot ell com més natural.

He buscat versions casolanes d’aquest plat i, no falla, ho he trobat aquí.

Com organitzar-se:

El primer que cal fer és la salsa, ja que caldrà deixar-la espessar una estona. Els ingredients de la recepta són:

cucharadas soperas de vino blanco2 cucharadas soperas de Jerez1 vaso de agua (o caldo de pollosuave), 5 cucharadas de vinagre blanco6 cucharadas de azúcar blanco (opcional 4 blanca + 2 moreno), el zumo de 1 limón y medio, una punta de cuchara de Maizena y 2-3 rodajas de limón.

Canvis en els ingredients:

Com que la recepta diu que la salsa surt escassa, n’he fet un 50% més de tots els ingredients excepte el suc de la llimona, que he fet just la quantitat que diu perquè no quedés massa àcid, i la combinació és perfecta, o sigui que alerta amb la quantitat de suc de llimona. O sigui que queda així:

  • 12 cullerades soperes de vi blanc
  • 3 cullerades de xerès (jo vi ranci)
  • 1 got i mig de brou de pollastre
  • 8 cullerades de sucre blanc
  • el suc d’una llimona i mitja
  • una cullerada de postre de Maizena (o més perquè no ha espessat prou)
  • Un polsim de cúrcuma
  • 4 rodanxes de llimona amb la pell i tot

Ho posem tot en un cassó i quan arrenca a bullir,  hi afegim la Maizen a diluida  en una mica de brou. Cal tenir en compte que triga bastant en espessar (o potser triga menys quan hi ha la quantitat justa de farina?).

Afegim les rodanxes de llimona, tan punt les he posat a la salsa, he tancat el foc i ho he tapat fins el moment de servir. Crec que si cou tot junt, pot quedar amargant.

Ara ja ho podem deixar damunt el foc apagat, que es mantingui, i anem per arrebossar el pollastre. Jo ho he fet tradicional (ou i pa ratllat) i en forma de “fingers”, però aquí podem buscar maneres (ou i kellogs, ou i farina de cigró, …) i també podem arrebossar el pit de pollastre sencer i tallar-ho després en llesques, com ho fan al Udon.

Ho he servit al damunt d’uns soba que he comprat a la botiga de la Estela i a taula. Boníssim.

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Pollo, Trucos i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s