Nova galetada, aquesta vegada amb glassejat

Fa dies que la Sara volia fer galetes de pasta de mantega per tallar-les amb formes i decorar-les. Aquesta vegada no ho volia fer amb fondant, sinó amb glassejat de sucre, i finalment, avui ens hem animat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les galetes les hem fet amb la recepta del llibre de la Bea, a partir del blog de la Bea. Això sol ja és una feinada perquè cal refredar les galetes al congelador cada vegada: quan s’estira la pasta, també quan estan tallades, i després quan tornem  a estirar el sobrant de pasta. És a dir que la cosa és laboriosa i requereix un tarda llarga o dues tardes fins i tot.

L’anterior vegada recordo que ho vem posar a la nevera, aquesta vegada ho hem refredat al congelador, primer 20 minuts i després de 5 minuts en 5 minuts. A més, hem dividit la massa en dues boles, i una l’hem fet amb formes normals (per decorar després amb glassejat) i l’altra l’hem fet amb formes fetes amb els mini-talladors de galetes que hen anat a comprar al Alice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No sé si ho vem estirar de maneres diferents o si el fet de refredar-les al congelador (enlloc de deixar-ho 4 hores a la nevera) ha influit, però s’han cuit de manera mig irregular, com es veu a la foto.

La segona part de la massa, tallada amb formes, les hem decorat amb glassejat, que hem preparat amb Albúmina en pols que és una cosa molt útil. Després de moltes provatures pel que fa a la textura i també amb estris diversos, hem acabat trovant la manera de decorar-les. Es a dir, cal fer glassejat de dues textures: una part de textura bastant espessa per fer els contorns i evitar que caigui la resta, i aplicar-ho amb la boquilla rodona més petita. L’altra part cal batre-ho amb una mica més d’aigua fins que quedi una textura semblant a la cola, i amb això hem cobert la base de les galetes de blanc. La resta, amb colorants i idealment en textura espessa per tal de poder fer dibuixos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Galletas, Otoño, Postres i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s