Un truc interessant per posar per sobre d’un pastís si volem que caigui enlloc de cobrir un pastís amb espàtula: ganache o salsa de xocolata blanca. Només calen dos ingredients, les quantitats dependran del que vulguem fer:

  • Xocolata blanca o negra
  • Nata per muntar

1. Si volem posar-ho al fons d’un plat i un tros de pastís a sobre, com si fos un coulis, cal posar més quantitat de nata que de xocolata (per exemple 250 grs de nata i 150 grs de xocolata blanca). Jo ho he fet així per fer la salsa de xocolata blanca que acompanyava el bund cake de xocolata negra, i queda molt bé per color i perquè “mulla” el pastís una mica. Queda resultón per portar a casa de qualsevol.

2. Si el que volem és una cobertura que caigui pels costats, ideal per un bundt cake que tingui forat al mig, caldrà posar-hi com a mínim la mateixa quantitat de nata que de xocolata (si és 70% de cacau o més) i aumentar proporcionalment la quantitat de xocolata  a mesura que baixa el contingut en cacau (per exemple, la xocolata blanca del Lidl té un 28% de cacau, caldran uns 500 grs de xocolata per 250 grs de nata, però no ho he provat encara).

Procediment “no professional” segons la idea del blog La crème de la crème:

Posar la nata a bullir i quan arrengui el bull, treiem del foc i tirem dins la xocolata en trosses (si són pastilles, doncs directament), i remenem fins que es fongui del tot. Un cop fós, deixem refredar.

Si hem fet un fons pel plat, ho posem a refredar un parell d’hores a la nevera, però si al contrari volem cobrir un pastís, serà millor posar-ho mentre estigui calent, així caurà pel seu pes i quan s’arrefredi del tot quedarà brillant però dens i estable.

Anuncis