Crema de carbassa i pastanaga en 30 minuts

Ostres, un tros de carbassa que se m’està florint a la nevera. I una bossa de pastanagues d’un kilo que acabo de comprar i si no vaig al tanto també se’m faran malbé. Vaig a fer una sopa amb el Thermomix segons la recepta de Velocidad Cuchara. Dóna per quatre persones (un bon bol per cadascú i una miqueta per repetir la Sara).

Crema de carbassa i pastanaga

Els ingredients:

  • 2 alls (la recepta diu mitja ceba)
  • 50 grs d’oli
  • 1 pastanaga grossa
  • 1 pebrot verd (jo no en tenia i no li he posat però pinta que hi deu quedar molt bo)
  • 600 grs de carbassa tallada a daus
  • 750 ml d’aigua (o fins a omplir el vas per damunt de la marca d’un litre)
  • 1 cacito de pollastre
  • 50 grs nata líquida

Primer, el sofregit:

Triturem els alls i la pastanaga en un parell o tres de cops de turbo. Hi afegim l’oli i posem a sofregir 6 minuts, Varoma i velocitat cullera. Ara afegim la carbassa en trossets i ho tornem a posar 4 minuts a velocitat cullera i temperatura Varoma.

Després, la cocció de la sopa:

Ara hi posem l’aigua i programem 20 minuts Varoma a velocitat cullera. No fa falta posar el gir a l’esquerra.

Quan falten 2 minuts per acabar, hi tirem el “cacito” que es desfà molt depressa. I finalment, quan pita el temporitzador, triturem en velocitat progresiva 5-7-9 uns 30 o 40 segons fins que quedi una crema ben fina.

Un cop ha quedat ben fi, hi afegim la nata i batem a velocitat baixa, i ja ho podem servir.

La Sara s’hi posa un mogollón de formatge de Parma rallat, però ho fa al plat perquè no tothom ho volem així. Després una gota de reducció de vinagre de Modena-Frambuesa i està boníssim.

Una variant: enlloc del vinagre de Módena, una cullerada d’oli de coco. Es fon amb la escalfor i li dóna un gust molt especial!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Entrantes, Otoño, Sopas, Verduras i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s