Galetes de pistola com les “Danish cookies” èxit total

Els reis m’han portat una pistola de fer galetes com les Danish Cookies! He llegit molta gent que comenta que és difícil trobar el punt exacte de la massa perquè la galeta no surti un bunyol i també molta gent que diu que la pistola és un invent nefast. Jo m’he estrenat el dia de reis i ha estat un èxit total.

Danish cookies de pistola

La recepta que hem fet és aquesta.

Danish cookies de pistola

Coses a tenir en compte:

  1. LA MASSA: He utilitzat mantega i no Crisco perquè crec que millora el gust, però cal dir que se n’hi posa molta, atenció el colesterol i la dieta! La mantega ha d’estar a temperatura ambient en “pomada”, i cal batre bastant (la recepta diu 10 minuts, jo potser ho he batut menys però segur que més de 5) amb el sucre. De tant en tant ho he parat i he abaixat la mantega dels laterals fins que ha quedat una barreja homogènia. Quan s’hi afegeixen els ous i la vainilla no es triga massa, queda integrat molt ràpidament. He afegit la farina en poc a poc i amb la màquina en funcionament fins que ha quedat integrat.

  2. LA PISTOLA: he omplert la pistola de massa a cullerades (el manual diu que cal fer com un xurro de massa i ficar-lo a dins, jo no ho he fet). Per formar les galetes, cal posar la pistola al damunt de la plata de forn SENSE ENGRASSAR i disparar una o dues vegades sense apretar massa contra el terra i aixecant passat un segon amb compte. La primera boquilla que hem utilitzat és la que té foradets en dos cercles concèntrics, i que fa una galeta en forma de flor. Per fer aquesta forma, ens ha calgut disparar dues vegades, en canvi, amb la que te forma d’estrella i que fa forma de violeta, amb una vegada n’hi ha prou. A la Sara li ha divertit molt i diu que un dia convidarà les amigues perquè ho provin de fer.Danish cookies de pistola
  3. EL FORN: l’hem preescalfat a 170 graus i tal com diu la recepta, amb uns 10-12 minuts (en funció de la forma i la mida) ja estan fetes. Atenció: surten un munt de galetes i les hem fet en al menys sis fornades! El problema ha estat que com que només tenim tres plates de forn, arriba un moment que cal treure les galetes abans que es refredin i és per això que moltes se’ns ha refredat, però és clar, no podem tenir sis safates de forn, oi?Danish cookies en forma de flor

He omplert una llauna de galetes i l’he dut a la feina, que si no aquí ens posem fins a dalt de cookies.

PER LA PROPERA VEGADA:

– ATENCIÓ SAFATA DE FORN + TEMPS DE COCCIÓ: la safata del forn de baix (la grisa) va de cine, i les galetes han estat 12 minuts clavats (les de forma d’etrella, un sol shot). Però les que ténen forma de flor (amb 2 shots) les hem col.locat a la safata inoxidable del forn de dalt i han estat uns 14 minuts però s’han trencat completament al treure-les!

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Cookies, Galletas, Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s