‘Macaronmania’ o no se’m poden resistir els macarons!

Pel meu aniversari, em van regalar el kit Lekué per fer macarons que consisteix en un estri per fer-los que substitueix la mànega, i una planxa de silicona amb els cercles marcats. Això em va picar la curiositat.

La primera vegada ho vaig fer segons la recepta de Bakemania, i vaig tenir la sort del novato, perquè em van sortir molt pocs (crec que sis) però perfectes! Els vaig omplir amb Orange Curd que tenia a la nevera i van quedar espectaculars. Són aquests:

Macarons de novata

Però l’endemà venien uns amics a dinar i en vaig voler fer una altra fornada, aquest cop de xocolata. I aaaaggggg! Bons sí que ho eren, però no eren macarons!.

Des d’aleshores, ho he provat dues vegades més, una segons la recepta de Bocados Dulces y Salados. (eren bons però no van fer gens de “peu”) i l’altra segons la recepta de Objetivo Cupcake però em van sortir molt malament, per llençar, vaja.

Sóc víctima de la macaronmania.

Avui he povat la recepta de youtube que es diu “Recette Macarons Inratable”.

Ingredients de la recepta:

  • 140 grams de clares d’ou (o 4 clares pesades, han de ser exactament 140 grams)
  • 180 grams de sucre normal
  • 160 grams d’ametlla en granet
  • 160 grmas de sucre glass

Trucs (com diu el francès del vídeo, “astuces”):

  1. Les clares: he fet servir clares pasteuritzades, que tenen menys aigua. Això sembla que afavoreix la textura dels macarons. Cal que estiguin a temperatura ambient. Com que les acabava de treure de la nevera, les he posat 20 segons a 600w al micro, ni més ni menys.
  2. El batut de les clares: molt important no batre ràpid ja que busquem textura cremosa i no esponjosa forta. Ho he batut a velocitat 3 durant ben bé 4 o 5 minuts fins que no ha agafat una textura escumosa, blanca. Aleshores hi he tirat la metiat del sucre normal sense deixar de batre, fins que ja no fa soroll (o sigui que s’ha integrat). Després l’altra meitat.
  3. Un cop integrat el sucre al batut (de nou, deixa de fer soroll el sucre), ho he batut un minut al 4. Es el moment de posar-hi el colorant (jo en gel, si és en pols, en el pas següent). Cal batre fins que en parar i aixecar la barilla, quedin estalactites i estalacmites! El resultat és com una crema brillant que semba escuma d’afeitar.
  4. El “tant pour tant”: ara afegim la barreja de sucre glass i ametlla. Jo he posat 160 grams d’ametlla en granet i el sucre glass al Thermomix i ho he triturat amb cops de turbo. No ha quedat prou fi, cal o bé triturar més (si et passes, surt greis de l’ametlla i queda oliós) o bé comprar ametlla ja triturada (la que he comprat al mercat no m’ha acabat d’agradar, no és prou fina, diuen que la del Mercadona és bona).
  5. Quantitats del “tant pour tant”: segons diu la recepta, en tamisar els dos ingredients, l’ametlla perd pes i el sucre també, encara que menys. Per tant, recomana afegir entre un 8 i un 10% d’ametlla i un 5% de sucre.
  6. Ho afegim tot de cop al damunt del batut de clares, o sigui al bol de la batedora, i mai al revés.
  7. El macaronage: això també és clau. Primer, cal fer una barreja homogènia amb la espàtula en cercles (veure el vídeo). Un cop integrada l’ametlla i el sucre, “aplanem” la barreja amb l’espàtula, sense apretar, i alternem amb moviments circulars. Amb això farem que la massa sigui una mica més líquida i brillant.
  8. Com saber quan hem acomplert el macaronage: amb una cullereta, posem una mica de massa en un plat, i en pocs segons ha de quedar llisa (no queda marcada la gota ni les formes que fa en caure). Si per contra no queda cap marca ni en caure, i de seguida flueix, ens hem passat (com diu el xef del vídeo, mala pata, la propera vegada!).
  9. Col.locar a la mànega amb boquilla rodona grossa (atenció, cal tenir-ho preparat abans, amb pinça a la punta ja que és una pasta fluida i cau fàcilment). Fem els cercles fins a uns 4 cms de diàmeetre i separats uns dos cms entre sí. No fem moviments circulars amb la mànega, sinó que la mantenim quieta al centre del cercle.
  10. El “croûtage”: Deixem les safates de macarons en un lloc sec i posem el rellotge una hora. Important que no hi hagi humitat: no serveix deixar-ho a fora (hi ha molta humitat), no serveix ni a la cuina si a continuació ens posem a rentar plats. Jo ho he posat a la taula del menjador.
  11. Com saber quan ha acabat el “croûtage”: ho anem tocant amb el dit sec, si no se’ns enganxa la massa, ja està. Si passada una hora encara no està sec, al forn igualment: no quedaran tan bonics però si ho deixem més, s’esquerden.
  12. Ho posem al forn a 150 graus (a dalt i a baix) durant 15 minuts (la primera fornada els he deixat 12 i han quedat un pèl crus). He fet una safata en el Lekué per macarons a sobre de la reixa, l’altre en un paper de forn en una safata. M’han quedat millor els del paper en safata (15 mins).
Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Cookies, Galletas, Postres, Trucos i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a ‘Macaronmania’ o no se’m poden resistir els macarons!

  1. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless think
    of if you added some great photos or videos to give your
    posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips,
    this website could certainly be one of the greatest in its
    field. Fantastic blog!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s