Brioches de pernil i formatge tot en un

Es tracta de fer un brioix a l’estil francès però farcit amb una crema de formatge i pernil dolç que fa que sigui com un bocata però ja fet. He seguit la recepta de My European Cakes, a on s’explica molt bé la recepta, no només el procediment sinó també la reacció química de manera que podem comprovar a mesura que treballem si la cosa està anat bé o no.

Aquesta recepta cal fer-la el dia abans i s’utilitza el motlle de pie vermell que fa uns 25 x 25 cms. La pasta que surt dóna per dues vegades i es conserva molt bé a la nevera.

Minibrioches de pernil i formatge

Ingredients pel brioche

  • 500 gr farina de força (jo la del Lidl)
  • 50/70 gr de sucre
  • 12 gr de sal 
  • 3 ou L o bé ous que pesin aprox 68-70 grs amb la closca
  • 100 gr d’aigua a temperatura ambient
  • 15 gr de llevadura fresca de pa
  • 125 gr de mantega a temperatura ambient
  • Llavors (jo llavors de lli i pipes de carbassa, tot sense sal)
  • Mantega extra per engrassar el motlle i pintar els brioches (jo, sprai antiadherent i he pintat els brioches amb nata líquida)

ATENCIÓ: aquesta mantega serveix per untar les boletes perquè s’hi enganxin les llavors (jo he fet servir nata líquida) i la resta per untar el motlle (jo esprai per fer pastissos).

Com organitzar-se

  1. Preparar primer la massa: posar la farina al bol de la kmix i afegir-hi el sucre, la sal, l’aigua i els ous. Batre a velocitat mitja-baixa (jo al 2) durant uns 5 mins. Al final, queda com una bola de massa bastant unida.
  2. Repòs: deixar reposar 20 minuts la massa dins del mateix bol TAPAT.
  3. Afegim la llevadura esmicolada i batem en velocitat 2 o menys durant 10 mins. fins que quedi una massa uniforme.
  4. Sense parar de batre, afegir la mantega a quadradets poc a poc. De primer quedarà la pasta per un costat i la mantega per l’altre, però passats uns 15 min. quedarà una bola de massa fina i elàstica. Quan aixequem la pala, la massa està totalment enganxada però poc a poc va caient.
  5. Quan estigui ben llisa la pasta, la retirem, posem en un bol amb plàstic i a la nevera durant 8/10 hores o tota la nit. Passades unes cinc hores, la desgasifiquem, apretant amb els dits cap avall perquè baixi, i la tornem a guardar a la nevera tapada.
  6. Muntar els brioches: treiem de la nevera, tallem porcions de 60 grs. i amb una miqueta de farina, en fem boles sense manipular massa per no escalfar la pasta. Després estirem amb un corró fins aconseguir un cercle d’uns 12 cms. de diàmetre. Col.loquem al mig dues cullerades de pasta de pernil i tanquem com si fós un farcellet.
  7. Muntatge: agafem els brioches per on estan arrugats i els suquem amb la nata líquida, i a continuació el passem per les llavors. Després es col.loquen al motlle del revés, o sigui amb les llavors a dalt, formant una cuadrícula, alternant els brioches de diferents llavors.
  8. Segona fermentació: ho deixem dins el motlle i dins el forn apagat amb un drap de cotó durant una hora i mitja aprox. Al final, les boletes es toquen.
  9. Forn: ho treiem i posem a escalfar a Circosteam a 180 graus. Quan estigui a temperatura, es posen els brioches al forn i abaixem la temperatura a 160 durant uns 40 minuts. Atenció que pot ser que estiguin abans i es torrin massa depressa.

Brioche de pernil i formatge

Un sol brioche és com un entrepà i diu la Sara que va molt bé els dies que no tenim temps de fer el bocata, es treu del congelador i quan és l’hora del pati està en el seu punt!

Brioche de pernil i formatge

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Bizcochos, Carnes, Panes i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s