Diuen els nois que el millor pastís que faig és aquest. He provat diferents receptes però potser la millor és la del llibre de la pastisseria Hummingbird.

Pastís de pasatanaga especialitat de la casa

Carrot cake

Organització

 • Per la massa, utilitzar l’accessori K de la Kmix; pel frosting, utilitzar el batedor de muntar clares.
 • Hi he posat menys sucre del que diu la recepta (uns 50 grs menys) ja que surt prou dolç.
 • Batre força temps el sucre amb l’oli fins que quedi cremós (atenció, la recepta diu que si es talla no passa res, a mi no se m’ha tallat).
 • Afegir poc a poc la farina un cop unida als altres ingredients secs.
 • Posar en el motlle gran de 23 cms. amb sprai antiadherent només al fons (no a les parets, així queda més anivellat).
 • Coure al forn a 170 graus dalt i baix durant 25 mins. i baixar a 160 i coure altres 25 mins.
 • Millor tallar-lo pel mig i muntar el pastís l’endemà.
 • He fet una recepta de frosting de formatge Philadelphia i és poca quantitat. Caldria fer-ne 1,5 (crec que el doble seria massa). Ho he fet amb Crisco, queda molt fi i té menys greix.

Pastís de pastanaga especialitat de la casa

Truc

Avui he fet una altra vegada el pastís de pastanaga, seguint la recepta del llibre Hummingbird, però amb els següents canvis:

 1. Mida del pastís: He fet dos terços de la recepta, o sigui que allà on hi havia 3 ous, 300 grs de farina, 300 de sucre i 300 d’oli de girasol, jo he fet 200 de farina, 2 ous i 200 mls d’oli de girasol.
 2. Pel que fa al sucre: seguint la proporció anterior, hi he posat 200 grs de sucre, però en aquesta proporció: 100 de sucre integral i 100 de sucre invertit. Em sembla que ha quedat més esponjós que mai i he llegit que així aguanta molt més temps fresc.
 3. Motlles: he utilitzat dos dels tres motlles que tinc dels xinesos, que fan uns 20 cms de diàmetre. N’he fet 2 i no tres perquè són els que caben en una fornada. No m’agrada com queden quan es posen en diferents nivells del forn. 
 4. Cobertura de formatge fresc: amb una recepta n’hi ha prou (del mateix llibre).