Cupcakes de xocolata

Aquest cap de setmana he comprat un pot de vidre per posar galetes a Llançà. Es molt més gran que el de l’Ikea, i té una obertura més ampla. Sembla els de les pastisseries d’abans.

Amb aquesta excusa, he començat a buscar unes galetes per fer, però he acabat amb aquestes cupcakes perquè utilitzen Buttermilk que fa uns dies vaig comprar al Lidl i si no vaig al tanto se’m caducarà.

La recepta és de El rincón de Bea però tant la massa com el frosting són diferents de les receptes del llibre, pero el que és segur és que són les millors que mai he fet. Atenció: poden ser unes cupcakes de xocolata amb frosting de mantega LLEUGERES?

Coses que passen

 1. A tenir en compte: preparar els ingredients de les dues llistes, així queda a temperatura ambient la mantega i la llet.
 2. La xocolata: fan falta 60 grs de cacau sense sucre i només en tenia 20, i ho he completat amb xocolata Nestlé Postres ratllada (sí, sí, amb el rallador). És lent però queden uns encenalls la mar de monos. Ostres, ara veig que hi he posat 20 grams de cacau en pols i 25 grams ratllats!
 3. La massa resultant, un cop afegits els ous i i la resta d’ingredients humits, és bastant líquida, sembla que hagi sortit malament, però noooo …
 4. He omplert els paperets fins a un dit del borde, i han sortit les 12 cupcakes de la safata i 6 més de la segona fornada.
 5. El forn a 160 graus, o sigui baixet: la primera fornada 12 minuts, la segona 10.
 6. Mentre es fan les cupcakes, preparem la beixamel i la deixem refredar. Per fer-ho, la he passat a un bol passant-la per un colador, ja que havien quedat grumollets. quan està tèbia, textura de natilles.
 7. Quan estan tebis els cupcakes i també la beixamel, comencem a preparar el frosting: cal batre bé la mantega i quan està esponjosa, s’hi tira el sucre en dues o tres tandes fins que estigui integrat. L’aroma de flor de taronjer hi queda de cine!
 8. Quan ja he afegit la beixamel a cullerades, ho he batut encara uns minuts a velocitat 6.
 9. He utilitzat l’accessori de batre clares, encara que no tinc clar que sigui l’adequat. El resultat sembla nata batuda.
 10. Ho he deixat 25 minuts a la nevera, tenint en compte que la beixamel estava calenta encara que no cremava. 
 11. La quantitat de frosting és excessiva pels 18 cupcakes que surten, o sigui que si és per una tarta petita, probablement sigui suficient.

Cupcakes de xoco mmmm

El resultat és que no es poden posar cupcakes apilades dins un pot de vidre … però tenim la recepta definitiva de cupcakes!