Arriba l’aniversari de la Sara i com és habitual convida unes amigues a passar el dia i fer festa. Una d’elles és intolerant a l’ou, o sigui que m’he posat a buscar un pastís que no porti ou però alhora que sigui divertit per una festa d’adolescents. Després de rebuscar en    els llibres i pels blogs que habitualment llegeixo, he anat a parar a aquest blog anglès que hi ha uns pastissos de morir-se, i justament n’hi ha un que és un cheesecake d’Aniversari.

http://www.sprinklebakes.com/2012/09/sprinklebakes-is-three-birthday.html#morehttp://

Chesecake d'Aniversari

Cheesecake d'Aniversari

Organització

 • Ha de quedar un pastís petitet i alt, i per això he anat als xinos a comprar 3 motlles desmuntables petitets per tal de poder apilar després les capes. Els motlles que he trobat fan 20 cms, encara que la recepta recomana tres motllets de 15 cms.
 • Atenció, la base l’he fet amb galetes enlloc de Graham crackers com diu la recepta original. Això vol dir que porta una mica d’ou, però la nostra convidada ha dit que amb les geletes no hi ha problema. He utilitzat 6 galetes Digestive i les he triturat amb thermomix. Queda una base una mica massa prima. A futur, provar amb la mateixa quantitat de mantega però amb dues galetes més.
 • Cal fer el pastís el dia abans de muntar, ja que necessita cuallar bé.
 • Es necessita gelatina en pols. Jo he anat a comprar la gelatina Homechef i no coincideix amb les mides de la recepta. Això ha fet que el pastís gairebé es desmoronés, tal com es veu a les fotos. La propera vegada cal aconseguir que s’aguanti  millor.
 • Atenció al colorant, ja que dóna mooolt de si (més que quan s’utilitza pel fondant o per una massa de pastís) ja que la base és completament blanca. Només cal mullar un palet japonès 1 cm. dins el colorant i ja n’hi ha prou.
 • La pasta de vainilla: cal posar-ne només a una part del pastís, és a dir o la posem a la pasta de formatge i nata, o bé la posem al frosting, però no a tots dos llocs.
 • Frosting: no he fet el de la recepta ja que inclou més formatge Philadelphia, que se m’ha acabat. En el seu lloc, he fet el frosting perfecte de El Rincón de Bea a base de beixamel i he utilitzat Crisco enlloc de mantega. Potser el sucre els disol millor amb mantega normal (?). També cal dir que aquest frosting no és el que millor queda refrigerat. Pendent provar-ne un altre.
 • La pasta de vainilla: cal posar-ne només a una part del pastís, és a dir o la posem a la pasta de formatge i nata, o bé la posem al frosting, però no a tots dos llocs.
 • Muntatge: recomanable congelar, enlloc de deixar quallar a la nevera. Entre això i el tema de la gelatina, el muntatge ha de ser senzill. També alhora de posar el frosting, és recomanable que el pastís estigui congelat.
 • Finalment, un cop muntat, cal deixar-lo a la nevera (ja que cal menjar-lo tou i no gelat) en una safata fonda ja que amb el pas de les hores, treu una mica de líquid (suposo que és la nata).
 • He decorat amb mininubes de colors pastels, que hi queden xulísimes i es poden menjar bé.

Cheesecake de colors

El tema de la gelatina

O bé hi ha un error a la recepta o bé utilitzem una gelatina en pols ben diferent. Les instruccions del pot són: un mesura (5 grs) per 250 ml d’aigua freda. Res a veure amb la teaspoon per una tablespoon d’aigua, amb raó no se’m diluia.

En aquesta web també indica que cada part de gelatina cal hidratar-la amb 5 parts d’aigua freda i deixar-la 5 minuts. I un cop hidratada, escalfar al microones perquè quedi líquida i transparent, i aleshores afegir-ho a la crema.

I més pàgines de referència: per hidratar la gelatina en pols, cal 5 o 7 vegades el seu pes en líquid.

Atenció: acabo de comprobar que el que vaig comprar no és gelatina sino un producte gelificant que es diu Goma Gellan i serveix per esferificar !!

Goma Gellan