Financiers de maduixa

El financier és aquell pastisset que feien els nens quan anàven a una festa d’Aniversari a cal Yann, i quan arribavem a casa i ho treien de la paperina, feia una olor que et mories.

Financier de maduixa

Foto: Sara

He trobat la recepta del Financier aquí i aquí.

Coses que passen

Poso aquí les equivalències dels cups en grams i acabem abans.

  • 115 grams de mantega
  • 30 grams de farina normal
  • 60 grams de farina d’ametlla o ametlla molta
  • 85 grams de sucre glass
  • Polsim de sal
  • 3 clares d’ou
  • Mitja cullerada de pasta de vainilla
  • 3 maduixes
Foto: Sara

Foto: Sara

  1. El primer que cal fer és torrar la farina d’ametlla. Primer l’he triturada i després aplanada sobre el silpat i uns 6 mins al forn a 180 graus. Ho treiem i ho deixem refredar. ATENCIÓ: MILLOR TRITURAR L’AMETLLA AL THERMOMIX, AMB LA PICADORA NO QUEDA PROU FINA.
  2. La segona cosa és la mantega “noisette”, que potser és la vegada que millor m’ha sortit: en un cassó primer a temperatura “Medium” i quan ja està fosa i fent bombolles, a “Low”. Un cop fosa i amb escuma, remenar amb cullera de fusta fins que es precipiten els sòlids. Després, passar pel colador fi amb un paper de cuina. Queda un líquid dens, daurat, transparent. Deixem refredar.
  3. Ara cal posar el forn a 200 i comencem a barrejar els ingradients secs: farina, ametlla, sucre i la sal. Un cop unit, afegim les clares que batudes apart fins que quedin escumoses però no muntades. ATENCIÓ: cal posar-hi les tres clares (30 grs de clara líquida per unitat) i no dues, com he fet jo (i a sobre, em sobraven …).
  4. Queda una quantitat de massa perfecta per fer 6 financiers en el motlle de silicona en forma de flor. LA PROPERA VEGADA CAL UTILITZAR MOTLLES MÉS PETITS O BÉ IMPLIR-LOS MOLT MENYS, JA QUE QUEDEN MASSA GROSSOS!
  5. Forn a 200 graus en dos temps: passats els primers 4 o 5 minuts, treure i col.locar mig fresó a cadascun al mig, i altre cop al forn. En total, uns 12 minuts, la segona tanda ho he abaixat al 180.
Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Bizcochos, Cupcakes, Fruta, Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s