Els bundt cakes són els pastissos humits i esponjosos que tenen un forat al mig, que es fan amb els motlles Nordic Ware. Aquests motlles tenen uns dibuixos i unes formes espectaculars, jo tinc aquest.

Però el problema dels bundt cakes és que són enormes. És veritat que es conserven molts dies (fins a una setmana dins el portatartes) i que el que sobra es pot congelar, però moltes vegades he acabant llençant una bona part, sobretot des que en Lluís no hi és …

Foto: Marci
Foto: Marci

La solució l’he trobat en aquest blog, a on s’explica com fer un mini bundt cake.

Els ingredients amb alguns canvis són (TOTS A TEMPERATURA AMBIENT):

 • Ralladura d’una llimona
 • El suc d’una llimona
 • 100 grs de farina normal
 • 1/4 de cullera de tè de llevadura Royal
 • 1/8 de cullera de tè de bicarbonat
 • 1/4 de cullera de tè de sal
 • 63 grams de mantega a temperatura ambient
 • 1 ou
 • 45 ml de buttermilk (el del Lidl)
 • 1/4 de cullera de tè de pasta de vainilla Homechef

MOTLLE: la recepta diu que cal utilitzar un motlle de bundt cake de 3 tasses (enlloc del de 12 tasses que seria el gros). Jo en tinc dos de silicona, un m’ha semblat massa petit, he utilitzat aquest:

Escalfem el forn a 175 graus i mentrestant preparem el bundt cake de llimona.

 1. Barreja de llimona: en un got, posar el suc de la llimona i la ralladura, i deixar-ho que maceri mentre preparem la resta. Un cop ben macerat, afegir el buttermilk i la pasta de vainilla. Remenar i reservar.
 2. Barreja de farina: tamisar junts la farina, la llevadura Royal, el bicarbonat i la sal.
 3. Batre la mantega i el sucre fins que blanquegi (uns 5 mins). Afegir-hi l’ou i batre fins que quedi unit. Quedarà una crema fina amb una textura gustosa.
 4. Sense deixar de batre, afegir un terç de la farina. Quan està unit, afegir la meitat de la barreja de llimona, i així fins a acabar amb barreja de farina. 
 5. Engrassar el motlle amb sprai antiadherent (les instruccions del motlle diuen que no cal però com que el dibuix que té és molt marcat, moltes vegades se m’ha quedat massa dins dels forats).
 6. Abocar la massa per un costat i deixar que ella mateixa vagi trobant els foradets per on caure. Deixem caure sobre el marbre un parell de cops perquè no quedin bombolles d’aire, anivellem i al forn uns 25 mins.

  Foto: Marci
  Foto: Marci

No desenmotllar fins que estigui molt fred, o es trencarà.

GLASSEJAT DE LLIMONA

Amb una cullerada sopera de suc de llimona, afegir sucre glass fins a tenir la textura desitjada (per mi, més aviat líquid). Tirar pel damunt de manera que regalimi pels cantons, i deixar reposar abans de menjar, per tal que es faci una capa dura.