Ingredients per la massa de pa xinès per fer al vapor
- 225 grs de farina normal
- 11 grams de llevadura fresca de pa
- 160 ml de llet
- 25 de mantega fosa
- 1 cullerada de sucre
- 1/2 cullerada de sal
Primer fer una esponja: dissoldre la llevadura en una mica de llet tèbia, 2 cullerades de farina i una culleradeta de sucre, i barrejem fins que quedi una pasta líquida. Deixem que fagi escuma tapat amb un drap (jo uns 10 mins). Mentrestant, tamisem la resta de la farina, la resta de la llet, la resta del sucre i la sal. Afegim la mantega fosa i l’esponja. Batem amb la varilla de massa de pa fins a aconseguir una pasta homogènia bastant clareta. Ara ho passem al marbre, i ho treballem fins que quedi una massa fina i elàstica, que es desenganxi del marbre i de les mans. Deixar llevar en un bol tapat fins que dobli el seu volum (aprox. una hora). Mentrestant, preparar el farcit.
Ingredients pel farcit
- 250 grs de pit de pollastre tallat petit amb ganivet
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de vinagre d’arròs o si no Mirim
- Oli d’oliva i oli de sèsam per fer el sofregit
- Gingebre rallat
- Un polsim de curry
- Un bon raig de salsa de soja
- Sal, pebre
Primer sofregir la ceba i l’all en la barreja dels dos olis fins que quedi ben potxat, i després la carn. Un cop tot està fregit, afegim totes les espècies i els líquids i ho deixem fer xup xup durant 10 minuts. Apagar el foc i reservar.
Muntar els panets
Dividir la pasta en trossos d’uns 30 grams aprox (en surten uns 12), i formar boles. Agafar la primera bola formada i aplanem amb el corró. Omplir amb una bona cullerada del farcit (ja fred) i tancar formant un saquet . Continuar amb la resta.
Col.locar la safata amb els saquets al forn apagat i deixar llevar de nou durant uns 40 mins. Retirem del forn per escalfar-lo a posició de vapor. Introduir la safata i coure durant 10 mins.
Un cop cuits els panets, es poden posar a gratinar si es volen més cruixents. Si no, es poden menjar tal qual al vapor, sucats en salsa de soja.