Tarta de llimona i merenga amb un toc de xocolata

La Sara fa dies que diu que hem de tornar a fer aquest pastís de llimona, que diu que li va encantar. Recordo que la darrera vegada vaig fer la base amb galetes triturades i mantega, avui he volgut fer la base amb pasta brisa, i per poc m’hi quedo.

IMG_4489

Atenció: laboriós, llarg però gens difícil i et quedes amb tothom, diuen que sembla fet del Yann. Millor fer-ho per parts: la massa al matí, les tartaletes i la crema de llimona a la tarda i la cobertura de merenga al vespres, just abans de menjar la tarta.

He seguit la recepta de Velocidad Cuchara:

Ingredients Pasta Brisa

  • 250gr farina
  • 90gr sucre
  • 125gr mantega ben freda
  • 1 ou
  • 50 grs. xocolata

Ingredients Crema Llimona (en surt molta quantitat, es pot fer un 75% de la recepta a partir de 3 ous)

  • 250 g de sucre glass 
  • La pell d’una llimona
  • 175 g de suc de llimona (1,5 llimones)
  • 120 g de mantega
  • 4 ous

Ingredients Merenga

  • 4 clares (o 5 o 6, no sé ben bé quantes en un tàper a la nevera
  • 50gr de sucre glass
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 culleradeta de cream of tartar

Organització

IMG_4488 IMG_4504 IMG_4513

  1. He fet la pasta a la Kmix. Posar la farina amb la mantega tallada a quadratdets, ben freda. Batre amb accesori K a velocitat baixa, i mentre funciona, afegir-hi el sucre. Queda com una massa esmicolada. Afegir poc a poc l’our batut. Atenció, afegir l’ou poc a poc vigilant que no quedi massa líquid (que és el que m’ha passat a mi ja que era un ou XXL). Acabar de pastar amb la ma, embolicar amb film i deixar reposar a la nevera una estona (jo 3 hores, però amb menys també fariem).
  2. Estirar la pasta amb el corró fins que quedi ben fina, col.locar damunt la tartaleta i tallar el sobrant passant el corró pel damunt (es veu molt bé al vídeo de Cucakemaniacs). Tornar a deixar a la nevera durant uns 15 mins.
  3. Preescalfar el forn en posició ventilador a 185 graus. Posar damunt les tartaletes un paper de forn de la mida del fons del motlle i un grapat d’arròs al damunt. Enfornar durant uns 15 mins. , treure del forn per retirar el paper i l’arròs, i tornar a enfornar durant uns altres 5 mins. o fins que estigui cuit, amb un aspecte torradet a les vores i més aviat dur pel mig.
  4. He fet la crema de Llimona (lemon curd) al Thermomix. Primer, triturar TOT el sucre (300 grs) per fer sucre glass. Retirar 50 grs que utilitzarem per la merenga. Afegim al pot la pell de la llimona (pelada amb pelador de patata) i triturar fins que quedi ben fi.  Afegir els ous, la mantega i el suc de llimona. Programar 20 mins. 90 graus, vel. 4. Quan acabi,  ho deixem dins el pot que es refredi poc a poc.
  5. Treure les tartaletes del forn i deixar refredar. Mentrestant, fondre la xocolata al microones, de 30 en 30 segons, perquè no es cremi. 
  6. Passats uns 20 mins, les bases ja estan tèbies i podem posar-hi la capa de xocolata amb una espatuleta. Deixem també refredar.
  7. Un cop tot està tèbi, abocar la crema de llimona damunt les tartes i tornem a deixar refredar.
  8. Ara ja podem desenmotllar: com que els motlles que tinc són de base removible, és fàcil. Però ha d’estar fred, que si no es trenca.
  9. He fet la merenga amb l’accessori de muntar clares de la batedora. Hi he posat el sucre glass, el suc de llimona i el cream of tartar. Col.locar a la mànega amb una boquilla en forma d’estrella i ja es poden decorar les tartes.
  10. Llestos per poder cremar la merenga amb el soplet!
Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en decoracions, Fruta, Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s