Pastís d’aniversari de’n Dani

 

Aniversari de xocolata image

El dia abans

La base es de pastís Brooklyn de xocolata del llibre de Hummingbird Bakery. L’he posat en dos motlles de 20 cms amb el fons desmuntable. He engrassat la base però no les parets, i els he posat tots dos al forn alhora durant 25 mins. a 175 graus. Han quedat força anivellats. Embolicats amb plàstic a la nevera fins l ‘endemà.

L’endemà

Fer un almíbar clar al thermomix amb 100 grs de sucre i 100 grs d’aigua i un raig de suc de llimona tipus Pulco o natural, segons recepta Velocidad cuchara. 10 mins. 100 graus vel. 2. Un cop fet, afegir l’aroma (jo una ampolleta d’aroma de taronja del Lidl). Deixar refredar.

Mentrestant, preparem el ganache, en aquest cas de xocolata negra: dues parts de xocolata en trossets per una de nata, i remenat fins que quedi una crema fina. La deixem refredar, jo a la nevera per anar més ràpid.

Anivellem les plaques de la base, tallant el centre que ha pogut pujar una mica més (encara que havien quedat bastant planes) i triturem el sobrant per aconseguir pols per decorar.

Un cop atemperat l’almíbar, pintar amb pinzell les dues capes del pastís, sense oblidar fer bé les vores, però sense excedir-nos, l’hem de poder agafar després amb les mans i col.locar una damunt l’altra.

Quan la xocolata s’ha refredat i densificat a la nevera, ho batem amb varilles, atenció no passar-se ja que quedarà com una pedra! De fet, jo he anat a ensenyar-li la textura a la Sara, estava perfecte per cobrir el pastís, i quan he tornat a la cuina ja s’havia endurit. Aquí hi ha alguna cosa que se m’escapa.

Malgrat tot, he cobert el pastís com he pogut (amb una trufa bastant espessa i las plaques de pastís estovades amb almíbar no és cosa fàcil) i sense allisar gaire. Sort que amb la pols del sobrant del pastís la cosa queda com una gran bola de xocolata, i queden cobertes les imperfeccions.

L’almíbar fa que el pastís estigui impecable tres o quatre dies després (cosa que cal perquè queda enorme!). L’almíbar sobrant es pot guardar a la nevera durant molt de temps, sempre que no es fagi com jo, que he sucat el pinzell directament i això fa que el sobrant estigués ple de trossets de pastís de xocolata …

Advertisements

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Bizcochos, Cumpleaños, decoracions, Postres i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s