Pastís Porquet

Pastís d’aniversari per la Elsa. La base és una tarta Brooklyn de xocolata feta en el motlle de 20 cms profund, tallada en dos cercles i anivellada per dalt, ja que puja una mica del mig. Millor fer la base el dia abans i guardar a la nevera a la nit: alhora de tallar el pastís pel mig ságuanta millor.

El farcit és trufa de xocolata blanca, feta amb ganache de xocolata blanca i batuda amb varilles per aconseguir la textura de trufa. Atenció: en pocs minuts s’endureix i costa molt d’extendre!

Pastís porquet

Com fer el ganache (això val per qualsevol xocolata i serveix per cobrir)

Recepta original aquí

  • Dues parts de xocolata per una part de nata líquida (en el nostre cas, 300 grs de xoco blanca per 150 de nata)

Col.locar la xocolata en trossos el més petits possibles (trencada a ma, no cal triturar) en un bol. Escalfar en un cassó la nata i quan fumegi i faci bombolletes, abocar-ho damunt la xocolata i deixar-ho reposar dos minuts. Hi podem afegir unes gotes d’aroma si volem (en el nostre cas, aroma de taronja). Remenar fins que estigui ben fosa i deixar refredar. Un cop atemperada la ganache, es pot utilitzar directament o bé batent per aconseguir textura de trufa. Atenció a la textura!

La cobertura és fondant rosa, hem utilitzat un paquet petit que ha estat suficient però cal estirar-la bé per tal que cobreixi fins a baix els laterals. Sin en algun lloc no arriba, el truc de la cinta de setí és bastant socorregut. La sara ha fet les orelles, el morro i dibuixat els ulls amb una eina de decorar.

image Les noies llestes par anar cap a la festa!