Recepta molt interessant que cal millorar, en especial la crema que porta a dins, que no m’ha acabat de quedar bé però promet molt. He seguit la que hi ha en aquest blog.

Pastís RusIngredients

  • 5 clares d’ou (o bé 150 grs de clara líquida pasteritzada)
  • 150 grs de sucre (o 30 grams de sucre per cada clara)
  • 150 grs de farina d’ametlla
  • 50 grs de Maizena (o 10 grams de Maizena per clara)

Escalfar el forn a 180.

Muntar les clares a punt de neu amb la Kmix començant a velocitat baixa, per anar pujant. Hi podem posar una mica de cream of tartar perquè quedin més fortes. Afegir poc a poc el sucre fins que quedin pics forts. 

En bol apart, unir l’ametlla amb la farina. Un cop muntades les clares, traiem el bol de la mix i afegim en tres vegades la barreja de farines, tot remenant amb batedor de globus.

Abocar la pasta en una safata de forn forrada amb paper, i extendre-ho de manera que quedi una placa com d’un cm de gruix. Segons la recepta surt una placa com per fer-ne tres pisos, a mi només m’ha donat per dos. Al forn sense vapor durant 12 mins (o 15) fins que quedi lleugerament daurat i amb la crosta seca. Ho deixem refredar completament.

Un cop fred, ho podem desenganxar del paper amb MOOOOOLT de compte, es trenca fàcilment. Això es pot fer també posant un paper al damunt i girar-ho.

Ho tallem en dues meitats però no afinem encara els bordes fins que ho tinguem muntat. Untem una de les plaques amb la crema, col.loquem l’altra al damunt i ja podem pulir els cantons, tallant amb un ganivet afilat. 

NOTA SOBRE EL SEGON INTENT

He fet la mida de set clares amb la mateixa quantitat de sucre (150 grs): perfecte! Sobre la safata del forn de dalt, atenció que queda una placa bastant gruixuda i hauria donat amplada per tres capes. Crec que lo seu seria fer-ho en una safata més gran o bé la mida estàndar de 5 clares però ben extesa sobre la safata.

Per la crema:

He seguit la recepta però queda massa espessa pel meu gust. A més, prefereixo no combinar-ho amb xocolata. La propera vegada ho provaré o bé amb chantilly o bé amb l’anomenada crema de mantega segons la recepta d’aquest blog.

NOTA SOBRE LA CREMA DE MANTEGA:

És fantàstica! Primer cal prepara l’almíbar i quan ja bull i el líquid és del tot transparent, retirar del foc i afegir l’aroma. Hi he posat una ampolleta d’aroma de rom i m’he pensat que era massa, de tanta olor que feia però ha quedat genial.

Atenció que dues clares no es poden muntar en la K-mix, csl fer- ho smb la batedora de mà. Primer cal muntar les duesclares i després afegir l’almíbar en i. Fil sense para de batre, evitant que les clares s’escalfin. Queda con uma crema escumosa bastant fluida.

Ara cal batre la mantega també amb bstedora de mà i varilles, i quan està en pomada, hi afegim la barreja de clares, i cal batre fins que perdin l’aspecte grumós, com si s’hagués tallat. La textura és supersuau i es perfecte per muntar el rus.

Amb la crema que m’ha sobrat, he fet una capa fina al damunt del rus i hi he posat una mica de cacau en pols. Perfecte!