Guerra al colesterol! Paulova de coco i maduixes

Aquest és un pastís que es fa amb molt poca feina, que no té gens de colesterol i que ha resultat un èxit total. Es pot repetir i es pot fer quan tenim convidats, crec que agradarà a tothom. Base Paulova segons recepta aquí, encara que com sempre amb alguns canvis:

image

Paulova amb mermelada de mandarina

Ingredients

  • 6 clares d’ou (o 180 grams de clara pasteritzada)
  • 200 grs de sucre blanc
  • 1 1/2 cullerades (tablespoon) de farina de blat de moro
  • 1 cullerada de vinagre de vi
  • 1 cullerada d’estracte de vainilla
  • 1 llauna de llet de coco amb concentració superior al 50% (amb sort utilitzarem 3/4 parts de la llauna)
  • 200 grs de maduixes (o en defecte, 4 o 5 cullerades de mermelada de fruits vermells o de mandarina)
  • 50 grams de sucre per què les maduixes facin suc

Organització

Preescalfar el forn a 150 graus amb aire.

Comencem a batre les clares amb un polsim de sal i a màxima velocitat (jo al 6) fins a formar pics suaus. Afegim de cullerada en cullerada el sucre, i al final. Veurem que forma pics forts.

Mentre monta, preparar la safata de forn amb un paper antiadherent i un cercle dibuixat que serveixi per formar la tarta (jo amb la mida d’un plat, atenció el llapis per la cara de sota!).

Un cop muntades les clares, afegim la farina, la vainilla i el vinagre i unim amb compte amb una espàtula o batedor de globus.

Col.locar damunt el paper formant un cercle i deixant una part més baixa al centre, com formant una vora.

Enfornar durant una hora i un cop cuita la tarta, deixar refredar completament.

image

Mentre es refreda, muntar la nata de coco. Per fer-ho, cal assegurar que la llauna de llet de coco està molt freda (8 hores dins la nevera). Obrir la llauna i retirar la part sòlida amb una cullera i l’anem acumulant en un bol on la muntarem. Quan comenci a aparèixer el líquid, parar d’extreure. Muntar amb varilles la polpa del coco fins a a obtenir la consistència adeqüada. Si cal, ho podem posar a la nevera a refredar ja que la cosa munta millor si és molt freda.

Un cop muntada la llet de coco, la col.loquem al mig de la tarta i ho deixem a la nevera que es refredi el conjunt.

Preparar les maduixes amb sucre i vinagre perquè quedin sucoses. Just abans de servir, col.locar les maduixes amb el seu suc damunt la tarta. I a taula! Un postre molt lleuger, amb un gust suau indescriptible de coco sense excés de sucre i, el millor de tot, SENSE COLESTEROL!!!!

Si volem fer una tarta més gran: Tarta per 10 persones:

  • image270 grs de clares pasteritzades
  • 300 de sucre
  • 2,25 cullerades de farina de blat de moro (aquest cop, de la groga)
  • 1,5 cullerades de vinagre
  • 1,5 cullerades d’estracte de vainillina
  • Polsim de sal per muntar les clares més fortes

El temps és semblant tant per muntar com pel forn, però atenció que es fa una base molt grossa si s’utilitza com patró oer dibuixar el cercle un plat negre dels grossos.

 

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en decoracions, Fruta, Postres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s