Tarta d'albercoc

Aquesta és una tarta nova que he provat. Es un pastís cremós, amb molt de gust de mantega però més esponjós i lleuger ja que no inclou els rovells d’ou (tampoc és que sigui apte pels que fan dieta). I els albercocs aquest any són boníssims, s’havia de provar!

La base del pastís és el Bizcocho cremoso terciopelo blanco de la Rose (La biblia de los pasteles) i la crema és curd d’albercoc segons la recepta crema de Albaricoque.

Atenció: amb dos terços de la recepta de la Rose és suficient per dues capes de pastís i caben tots dos motlles al forn de baix, en una sola fornada.

Atenció amb la crema: cal coure-la al bany maria segons diu la recepta, jo crec que l’hauria d’haver deixat que espessés més, o bé fer- la el dia abans perquè cobreixi millor el pastís. Igualment, té un toc àcid que li va de perles al pastís.

Ingredients

 • 90 grs de clares pasteritzades
 • 160 grs de  llet
 • 1 sobre de sucre vainillina (o si és de pot, uns 6 grs)
 • 200 grs de farina comuna
 • 150 grs de sucre
 • 13 grs de llevadura química
 • 4 grs de sal
 • 115 grs mantega temperatura ambient (important).

Com es fa

 1. Escalfar el forn de baix a 175 graus(a dalt i a baix)
 2. En un bol, barrejar les clares, una tercera part de la llet i el sucre vainilla. Batre lleugerament (jo, amb batedor de varilles del de batre ous). Reservar.
 3. Al bol de la kmix hi posem els ingredients secs, és a dir la farina, el sucre, la llevadura i la sal. Batre a vel. 2 o 3 perquè quedi unit però no surti volant. He posat accessori K.
 4. Afegir la mantega ( atenció ha d’estar MOLT UNTUOSA) i la resta de la llet. Batre al 2 fins que quedi tot humit i després pujar velocitat al 4 i deixar durant uns minuts. Quedarà una massa cremosa i esponjosa.
 5. Parar, recollir les parets amb una espàtula. Afegir la barreja de clares en tres vegades, remenant després de cada tungada fins que queda unit.
 6. Preparar els dos motlles desmuntables amb sprai per forn. Repartim la massa entre tots dos, amb bàscula(toquen uns 440 grs per motlle) i enfornar durant 20-25 mins, fins que surti la pinxa seca. Deixar refredar sobre reixeta.