Aquesta és una tarta nova que he provat. Es un pastís cremós, amb molt de gust de mantega però més esponjós i lleuger ja que no inclou els rovells d’ou (tampoc és que sigui apte pels que fan dieta). I els albercocs aquest any són boníssims, s’havia de provar!
La base del pastís és el Bizcocho cremoso terciopelo blanco de la Rose (La biblia de los pasteles) i la crema és curd d’albercoc segons la recepta crema de Albaricoque.
Atenció: amb dos terços de la recepta de la Rose és suficient per dues capes de pastís i caben tots dos motlles al forn de baix, en una sola fornada.
Atenció amb la crema: cal coure-la al bany maria segons diu la recepta, jo crec que l’hauria d’haver deixat que espessés més, o bé fer- la el dia abans perquè cobreixi millor el pastís. Igualment, té un toc àcid que li va de perles al pastís.
Ingredients
- 90 grs de clares pasteritzades
- 160 grs de llet
- 1 sobre de sucre vainillina (o si és de pot, uns 6 grs)
- 200 grs de farina comuna
- 150 grs de sucre
- 13 grs de llevadura química
- 4 grs de sal
- 115 grs mantega temperatura ambient (important).
Com es fa
- Escalfar el forn de baix a 175 graus(a dalt i a baix)
- En un bol, barrejar les clares, una tercera part de la llet i el sucre vainilla. Batre lleugerament (jo, amb batedor de varilles del de batre ous). Reservar.
- Al bol de la kmix hi posem els ingredients secs, és a dir la farina, el sucre, la llevadura i la sal. Batre a vel. 2 o 3 perquè quedi unit però no surti volant. He posat accessori K.
- Afegir la mantega ( atenció ha d’estar MOLT UNTUOSA) i la resta de la llet. Batre al 2 fins que quedi tot humit i després pujar velocitat al 4 i deixar durant uns minuts. Quedarà una massa cremosa i esponjosa.
- Parar, recollir les parets amb una espàtula. Afegir la barreja de clares en tres vegades, remenant després de cada tungada fins que queda unit.
- Preparar els dos motlles desmuntables amb sprai per forn. Repartim la massa entre tots dos, amb bàscula(toquen uns 440 grs per motlle) i enfornar durant 20-25 mins, fins que surti la pinxa seca. Deixar refredar sobre reixeta.
Guau!!! Qué rica te ha quedado Y con tu permiso pondré tu foto en mi blog enlazando tu receta Un saludo
que bien que te guste, aquí nos hemos chupado los dedos! gracias por la receta