Flam de mandarina al vapor
Flam al vapor
Flam de mandarina al vapor
Flam de mandarina

Un postre de tardor fàcil de fer i que no requereix ni molt de temps ni i gredients especials.

Ingredients
  • 3 ous
  • 7 cullerades de sucre
  • 6 mandarines (el suc de les sis, la ralladura de tres)
  • 200 ml de nata per muntar
  • 1 cullerada d’aigua
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • un raig de licor de saüc

Primer, el caramel:

Posar en un bol tres cullerades de sucre, l’aigua i el suc de llimona. Posar a foc lenti remenar de tant en tant. Quan està ben fosquet, retirar del foc i repartir entre els 5/6 motlles. Deixar refredar.

Després, la crema:

Posar en un bol gros els tres ous, la resta del sucre, la ralladura de mandarina, la nata i el licor de saüc. Un cop unit, afegir el suc de les mandarines i remenar amb la varilla de mà fins que sigui una crema fina.

Abocar als motlles que prèviament he muntat amb caramel i al forn de vapor. Posició cocción vapor (100 graus) durant 25 minuts.

image

Atenció: no cal fer els flams amb molta antelació. Només deixant refredar ja es poden abocar del revés al plat i s’aguanten perfectament. L’endemà, un cop reposats a la nevera unes hores, tamé queden genials, potser més consistents.