image

image
Pastís de formatge japonès

 

    Pastís de formatge japonès

Recepta definitiva del pastís de formatge més lleuger i esponjós de tots: més fàcil de fer, més ràpid i el resultat molt millor!

La recepta és de la Mónica Escudero de El comidista, aquí

Ingredients

  • 4 ous
  • 170 de formatge Philadelphia
  • 100 grs de sucre glass
  • 40 mantega
  • 65 ml de llet
  • 40 de farina de reposteria (jo farina amb llevadura ‘para bizcochos’)
  • 15 grs de farina blat de moro (Maizena)
  • La ralladura d’una llimona.
  • una culleradeta de Cream of tartar
  • image
image
Aquest pastiís de formatge japonès sí que sí

Organització

  1. Encendre el forn a 200.
  2. Preparar el motlle fixe (no desmuntable) amb esprai antoadherent i un paper de forn al fons del motlle (el meu fa 17,5 cms).
  3. Posar un cassó amb aigua a bullir. Quan bull, abaixar a minim el foc (o apagar).
  4. Col.locar al damunt un bol amb el/la Philadelphia i la mantega. Remenar amb un batedor de varilles fins que es fongui. Afegir la meitat aprox del sucre glass.
  5. Separem clares de rovell. Afegim un a un els rovells tot batent i també la llet. Finalment afegim la ralladura de llimona.
  6. Anem per les clares: batre fins que estiguin esponjoses. Afegim el Cream of tartar i continuar batent. Afegir ara la resta del sucre fins que quedin pics suaus (queda una punxa a la batedora que cau cap el cantó).
  7. Tornem a la crema: afegim les dues farines amb un colador per tamisar, batre bé fins qe no quedi cap grumoll. Afegir ara les clares en dues o tres vegades i unir amb molta suavitat fins que quedi homogeni. Abocar dins el motlle.
  8. El motlle dins una safata amb aigua calenta (fins 1/3 d l’alçada del motlle) i al forn (es podria fer al vapor??)
  9. Cocció: 15 mins a 200, després 15 mins a 160. Apagar el forn i deixar a dins sense obrir durant 30 mins. Després obrir la porta del forn perquè s’arrefredi a poc a poc, i finalment treure del forn i desmotllar quan sigui del tot fred.

Nova versió

Segons recepta de Ma petite bakery, més gran i amb algún canvi (per exemple, es fa servir el pack sencer de formatge Philadelphia, que ja va bé). Recomanable seguir el mètode de fondre ingredients al bany maria, queda més homogeni i no cal colar després.

 

 

 

Anuncis