Espectaculars donuts per esmorzar i sense fregir!
He seguit la recepta de El gato goloso, amb alguns canvis que deixo anotats:
Ingredients
- 240 grs d aigua
- 1 cubet de llevadura de forner
- 3 rovells d’ou
- 550 grs a 600 grs de farina de força
- 100 grs de sucre
- 1/2 culleradeta de canyella
- 55 grs de mantega fosa
- sal
EL DIA ABANS
Posar a escalfar l’aigua una mica al microones i fondre-hi la llevadura. Separar les clares dels rovells (les clares le he fet servir per swiss meringue, part 2). Posar tot al bol de la Kmix i batre amb el ganxo de pastar fins que quedi unit. Afegir el sucre i la farina tamisada poc a poc. Batre fins que quedi una massa uniforme. Afegir a poc a poc la mantega fosa i remenar durant 5 mns o fins que la pasta es desenganxi de les parets (si cal afegir més farina).
Col.locar la pasta en un bol tapat amb plàstic i deixar que llevi fins doblar el volum (al voltant d’una hora).
Un cop llevat, treure del bol, desgasificar, fer una bola i a la nevera tota la nit.
L’ENDEMÀ
La pasta te aquest aspecte:
Estirar la pasta amb el rodet fins a aconseguir un gruix de 2 cms. Tallar els donuts amb un tallador de galetes i tallar també el forat interior amb un objecte més petit, com un tap de plàstic o un mini tallador de galetes. Col.locar a la safata del forn amb el paper posat i deixar llevar durant una hora. A mi m’han sortit 18 donuts i m’ha sobrat pasta per 4 bollitos que tinc a la nevera.
Ara ja es pot posar el forn a escalfar (jo 170 graus Circosteam).
mentrestant preparar el glassejat amb 1/2 tassa sde sucre glass (uns 50 grs), mitja culleradeta de canyella i 4 cullerades de llet tèbia. Barrejar tot fins a tenir la consistència adeqüada per pintar els donuts amb pinzell i qe s’hi quedi enganxat.
Posar els donuts al forn durant 10 mins o fins que tinguin color torradet però sense que es cremin. I en calent, pintar amb el glassejat. Deixar refredar i menjar!
Hola, volia povar de fer aquests donuts que fan molt bona pinta, pero m,he adonat que en els ingredients no posseu la quantitat de sucre. M,ho podrieu dir? Merci
Hola Eulàlia. Tens raó, ara mateix ho modifico. A la pasta hi hem posat només uns100 grs. De sucre. Pensa que després queden més dolços amb el glassejat! Gràcies per la teva observació!