image
Espectaculars donuts per esmorzar i sense fregir!

He seguit la recepta de El gato goloso, amb alguns canvis que deixo anotats:

Ingredients

  • 240 grs d aigua
  • 1 cubet de llevadura de forner
  • 3 rovells d’ou
  • 550 grs a 600 grs de farina de força
  • 100 grs de sucre
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 55 grs de mantega fosa
  • sal

EL DIA ABANS

Posar a escalfar l’aigua una mica al microones i fondre-hi la llevadura. Separar les clares dels rovells (les clares le he fet servir per swiss meringue, part 2). Posar tot al bol de la Kmix i batre amb el ganxo de pastar fins que quedi unit. Afegir el sucre i la farina tamisada poc a poc. Batre fins que quedi una massa uniforme. Afegir a poc a poc la mantega fosa i remenar durant 5 mns o fins que la pasta es desenganxi de les parets (si cal afegir més farina).

Col.locar la pasta en un bol tapat amb plàstic i deixar que llevi fins doblar el volum (al voltant d’una hora).

Un cop llevat, treure del bol, desgasificar, fer una bola i a la nevera tota la nit.

L’ENDEMÀ

La pasta te aquest aspecte:

imageEstirar la pasta amb el rodet fins a aconseguir un gruix de 2 cms. Tallar els donuts amb un tallador de galetes i tallar també el forat interior amb un objecte més petit, com un tap de plàstic o un mini tallador de galetes. Col.locar a la safata del forn amb el paper posat i deixar llevar durant una hora. A mi m’han sortit 18 donuts i m’ha sobrat pasta per 4 bollitos que tinc a la nevera.

Un cop han pujat queden així:image

Ara ja es pot posar el forn a escalfar (jo 170 graus Circosteam).

mentrestant preparar el glassejat amb 1/2 tassa sde sucre glass (uns 50 grs), mitja culleradeta de canyella  i 4 cullerades de llet tèbia. Barrejar tot fins a tenir la consistència adeqüada per pintar els donuts amb pinzell i qe s’hi quedi enganxat.

imagePosar els donuts al forn durant 10 mins o fins que tinguin color torradet però sense que es cremin. I en calent, pintar amb el glassejat. Deixar refredar i menjar!image