Aquest any he seguit la recepta del David Guibert i és espectacular. https://davidguibertchef.com/roscon-de-reyes-receta-de-roscon-de-reyes-casero-paso-a-paso/

Tortell de reis d’espelta

Ingredients:

Organització

Hi he fet alguns canvis:

  • El preferment l’he fet amb llet d’ametlla i farina d’espelta integral i tota la nit a la nevera. Ha qedat més dur que el del David
  • per la massa, he mantingut la quantitat de líquid però hi he posat menys farina, en total, 500 grs entre el preferment i la massa, ja que la farina d’espelta dóna la sensació que necessita més hidratació (i a més no en tenia més)
  • No tenia flor de taronjer i he posat ratlladura de taronja directament i sucre vainilla.
  • la forma de explica el David d’amassar és fantàstica, sembla mentida però el que comença sent una pasta enganxosa i pesada acaba sent una bola llisa i brillant. Ull, respectar els 10 mins.
  • La primera llevada ha estat dues hores, la segona també.
  • Forn: 25 mins a 190 graus funció Circosteam.