Ingredients

  • 50 grs aigua
  • 50 grs oli
  • 50 vi blanc
  • 90 grs de mantega
  • 1 ou
  • 30 grs de llevadura de pa
  • sal
  • 250 farina de blat
  • 200 grs farina integral o d’espelta

Com fer – la la massa

  1. Tots els ingredents al vas de la Thermomix excepte farina, llevadura i ou. 1 min 37 graus vel. 2.
  2. afegir ou i llevadura i batre vel. 4.
  3. afegir farines i batres un segons vel. 6 i dos mins vel. Espiga
  4. embolicar la bola amb plàstic i deixar reposar a la nevera unes hores (o estirar directament).

Farcit

  • 1 ou dur (10 o 11 mins)
  • 1/2 llauna d’olives negres sense pinyol tallades
  • 2 llaunetes de tonyina baixa en sal (en sal muera) escorreguda
  • 1 llauneta de tomàquet fregit
  • 1 pebrot verd, 1 pastagana i 1 ceba tallats a daus petits i sofregits
  • Pebre guindilla i herbes al gust

Encendre el forn calor a baix i a dalt a 200 graus. Dividir la massa en dos, estirar la base, col.locar sobre safata de pizza (amb foradets), omplir amb el farcit i col.locar la segona meitat de massa estirada al damunt. Tancar i pintar amb ou batut o nata líquida. Al forn 25 mins i llest!