Ingredients
- 250 grs arròs bomba
- 200 grs bolets frescos (xampinyons, rossinyols, xitakes)
- 15 grs ceps secs
- 1 ceba
- 1 all
- 400 grs carbassa cuita
- 1 got vi ranci o blanc
- 600 ml brou de verdura
- 400 ml aigua
- branca de farigola i branca de romaní

Com fer l’arròs
- Bullir la cabrassa en aigua que cobreixi 1 dit, foc mig fins que estigui tova. Reservar.
- Posar l’aigua a bullir. Tancar el foc, posar- hi els bolets a rehidratar durant 20 mins. Passat el temps, colar i reservar l’aigua de bolets.
- Dividir la carbassa cuita en dos: una part triturar amb l’aigua dels bolets fins que quedi una textura fina, semilíquida. La resta de la cabrassa, tallar en quadradets petits i reservar pel darrer moment.
- Tallar la ceba i en una paella gran, sofregir amb 3 cullerades d’oli fins que estigui transparent.
- Picar els bolets frescos i l’all i afegir al sofregit. Coure fins que els bolets ja no deixin anar aigua.
- posar l’arròs en un colador i remullar sobre un cassó amb aigua perquè deixi una mica del seu midó.
- Afegir ara el vi a la paelladeixar que evapori l’alcohol tot remenant.
- Afegir l’arròs rentat i remoure durant 3 mins.
- Afegir el puré semilíquid i coure sense deixar de remenar.
- Quan estigui tot unit i l’arròs una mica perlat, afegim el brou de verdures i les fulles de farigola. Pugem el foc a 8 perquè arrenqui a bullir, i programem uns 10 mins.
- Deixar coure durant uns 10 mins. Remenar de tant en tant perl tal que deixi anar el midó. Quan faltin 2 mins, afegir els quadradets de carbassa cuitai llestos!