Seguint la recepta de Delicious Martha aquí https://deliciousmartha.com/2017/10/27/cheesecake-de-calabaza/
Per la base
- 50 grs mantega
- 100grs de Galetes maria
- Grapat de Pipes carbassa
Per la crema
- 250 grs mascarpone
- 250 Puré de carbassa
- 90 grs sucre de coco (si és panela, 70 grs)
- 3 ous
- 100ml Nata vegetal (ametlla, soja o la part sòlida de la llet de coco) o bé nata per muntar
- Espècies pumkin spice (canyella, nou muscada, gingebre i clau).
Preparació
- Coure la carbassa a daus en un bol al microones, tapada amb film. Uns 8 mins a màxima potència. Triturar amb batedora elèctrica que quedi molt fi i reservar.
- Forrar el fons d’un motlle desmuntable amb paper sulfuritzat.
- Triturar amb la nutribullet les pipes de carbassa. Retirar i triturar les galetes. Fondre la mantega al micro i barrejar amb els dos ingredients secs amb una cullera. Posar-ho al motlle i aplanar fins a tenir una base compacta i uniforme. A la nevera mentre fem la crema.
- Al bol de k-mix posar tots els ingredients de la crema per ordre: carbassa i mascarpone primer, afegir nata i espècies després i finalment els tres ous alhora. Batre fins que quedi una crema molt fina.
- Embolicar el motle amb paper alumini per fora per evitar vessaments i abocar la crema sobre la base refrigerada.
- Al forn a 180 graus durant 10 mins. Després baixar a 150 i coure durant 60 mins aprox. Apagar el forn, obrir una mica la porta i deixar refredar dins.
- Desenmotllar quan estigui ben fred!