Seguint la recepta de Delicious Martha aquí https://deliciousmartha.com/2017/10/27/cheesecake-de-calabaza/

Per la base

  • 50 grs mantega
  • 100grs de Galetes maria
  • Grapat de Pipes carbassa

Per la crema

  • 250 grs mascarpone
  • 250 Puré de carbassa
  • 90 grs sucre de coco (si és panela, 70 grs)
  • 3 ous
  • 100ml Nata vegetal (ametlla, soja o la part sòlida de la llet de coco) o bé nata per muntar
  • Espècies pumkin spice (canyella, nou muscada, gingebre i clau).

Preparació

  1. Coure la carbassa a daus en un bol al microones, tapada amb film. Uns 8 mins a màxima potència. Triturar amb batedora elèctrica que quedi molt fi i reservar.
  2. Forrar el fons d’un motlle desmuntable amb paper sulfuritzat.
  3. Triturar amb la nutribullet les pipes de carbassa. Retirar i triturar les galetes. Fondre la mantega al micro i barrejar amb els dos ingredients secs amb una cullera. Posar-ho al motlle i aplanar fins a tenir una base compacta i uniforme. A la nevera mentre fem la crema.
  4. Al bol de k-mix posar tots els ingredients de la crema per ordre: carbassa i mascarpone primer, afegir nata i espècies després i finalment els tres ous alhora. Batre fins que quedi una crema molt fina.
  5. Embolicar el motle amb paper alumini per fora per evitar vessaments i abocar la crema sobre la base refrigerada.
  6. Al forn a 180 graus durant 10 mins. Després baixar a 150 i coure durant 60 mins aprox. Apagar el forn, obrir una mica la porta i deixar refredar dins.
  7. Desenmotllar quan estigui ben fred!